Esbjerg har ny canadier klar

Esbjerg Energy har hentet den ventede forstærkning, der allerede nu er kommet til byen, men først kan forventes at debutere om nogle uger, når arbejdstilladelsen er gået i orden.

Esbjergs nye angriber hedder Tyler Gron og kommer direkte fra et ophold i DEL2, hvor han i 12 kampe har leveret flotte 10 mål og 13 point.

I Nordamerika spillede han universitetshockey, en smule AHL og mestendels ECHL, hvor han i 97 kampe stod for 82 point. I Europa har stationerne været Milano Rossoblu og altså Ravensburg Towerstars.

– Tyler Gron scorede sidste sæson 24 mål i 32 kampe for Milano og blev her noteret for i alt 45 point. Det svarer til et gennemsnit på 1,4 point. I Tyskland nåede Gron at score ti mål i tolv kampe for Ravensburg og opnåede i alt tretten point i tolv kampe. Det er mere end et point pr. kamp.

– Så jeg er overbevist om, at vi i Tyler Gron har fundet en rigtig attraktiv spiller, som fansene hurtigt vil lære at værdsætte, skitserer Esbjerg-direktør Peder Krogsgaard i en pressemeddelelse.

– Tyler er en type, som ved hvor målet står og hvordan man finder vej til det. Vi har sat ord på nogle kvaliteter, som vi ønsker tilført truppen. Det vigtigste var en spiller som kender vejen til nettet. Derudover spiller han med en højre-fatning på staven. Så vi mener vi har fundet den rigtige spiller, med de rigtige kvaliteter, tilføjer vestjydernes cheftræner Mark Pederson.