Esbjerg har ny amerikansk back klar til næste sæson

Esbjerg Energy har en ny amerikansk back klar til den kommende sæson. Det bliver 25-årige Travis Walsh, der kommer direkte fra Manchester Monarchs i ECHL til klubben.

Det skriver Energy i en pressemeddelelse.

– Vi har fået rigtig flotte referencer på Travis Walsh. Ikke mindst at han har en solid defensiv, hvilket jo er en backs hovedopgave. Han flytter pucken godt, og forstår at lægge den rigtige pasning. Han er god til at læse spillet, ikke mindst den offensive del. Her er han rigtig dygtig til at vurdere, hvornår han skal gå med frem på banen, og hvornår han skal blive på sin back-plads. Man kan sige han spiller klogt eller med stor omtanke, siger Esbjerg-assistent Thor Dresler i meddelelsen, hvor Walsh præsenteres. 

Den 180 cm høje back har spillet for Missouri Mavericks, Idaho Steelheads, South Carolina Stingrays og Manchester Monarchs i East Coast Hockey League og for Chicago Wolves I American Hockey League. Travis Walsh har i alt spillet 145 kmape i East Coast Hockey League og tre i American Hockey League.

– De trænere, sportschefer og spillere vi har talt med, omtaler Travis Walsh rigtigt positivt. Dem som har spillet mod ham fortæller, at der ofte tales rigtigt meget om ham i de taktiske oplæg. Og det er et godt billede på, hvilken betydning han har for sit hold, fortæller den 40-årige assistent.

Travis Walsh er født i Bangor i den amerikanske stat Maine. Byen har 33.000 indbyggere og ligger 200 km nordøst for Portland.

– Travis Walsh er en mindre spiller end fx Brady Austin og Brett Bellemore, som forstærkede vores hold i den forgangne sæson. Vores nye back er rigtig dygtig til at positionere sig og vælge positioner, der gør fysikken mindre vigtig. Så vi glæder os rigtig meget til at se ham på isen i Esbjerg, fortsætter Thor Dresler.

Den 25-årige amerikaner producerede sidste sæson 31 pint fordelt på seks mål og 25 oplæg i 44 kampe for Manchester Monarchs
i East Coast Hockey League.

– Og så bemærkede jeg, da jeg talte med Travis Walsh, at han havde sat sig ind i hvad Esbjerg Energy stod for. Han vidste, at spillere som Wade Bergman, Kodie Curran og Nicholas B. Jensen alle var kommet videre fra Esbjerg efter en eller to sæsoner, og var blevet klar til større ligaer i Tyskland og Sverige. Og det er vigtigt for en yngre spiller med tiden foran sig. Backs topper senere end forwards, så der er masser af muligheder for Travis Walsh. Han kan udvikle sig og kan benytte Metal Ligaen som udstillingsvindue. Og vi håber at kunne hjælpe ham til at tage de næste skridt i udviklingen, slutter Thor Dresler.