Esbjerg forstærker sig med canadisk forward

Esbjerg Energy forstærker sig med den 26-årige canadier Jesse Mychan, som esbjergenserne henter i slovakiske HK Nitra. Den nye Esbjerg-forward er 188 cm høj og 82 kg tung.

Det skriver klubben i en pressemeddelelse. Mychan har i denne sæson spillet fem kampe og leveret to point for den slovakiske klub. Tidligere har Mychan primært spillet i ECHL, og statistikkerne fortæller om en fysisk spiller, der i karrieren har prøvet  meget og også tager en del udvisningsminutter. 

I sidste sæson blev han mester i ECHL med Colorado Eagles og var en af nøglespillerne. Han lavede 25 point i 43 kampe og tog hele 142 udvisningsminutter i grundspillet, men var skadet, da Eagles skulle i gang med slutspillet og kom ikke ind playoffs.

– Vi føler helt klart, at her er tale om en god og dygtig spiller. Vurderingen er, at han helt bestemt kan forstærke Esbjerg-holdet og nu var han ledig på
markedet. Vi mener, at timingen er rigtig for at bringe en forstærkning ind, så det bliver spændende.

– Der er tale om en fysisk stor spiller, som er dygtig på skøjterne, og som kender vejen til målet. Han kan tilføre holdet flere forskellige kvaliteter i form af fysik og som målscorer og vi mener, at han vil passe rigtigt fint ind i den trup, som vi har i øjeblikket, fortæller cheftræner Mark Pederson fra Esbjerg Energy.

Den 188 cm høje canadier har spillet mere end 200 kampe i East Coast Hockey League for Colorado Eagles og 10 kampe i American Hockey League. Herudover har Mychan erfaring fra Alpeligaen EBEL, den britiske EIHL og den tyske DEL 2.

– Jesse Mychan er langt fra et nyt navn for mig og for Energy. Vi har tidligere søgt, at få tingene til at passe sammen, uden held, men nu var han ledig på markedet. Vi havde en plads ledig i truppen og jeg kan fortælle, at han glæder sig over muligheden for at spille her.

– Han er helt klar til at tage udfordringerne op i et nyt land og en ny liga. Vi har hørt meget godt om ham, og hans indstilling til tingene, og det indtryk fik vi kun bekræftet gennem samtalerne op til aftalen, så vi har store forventninger til det kommende samarbejde, understreger Energy-coachen.

Jesse Mychan bliver den syvende udlænding i Energy-truppen og nu afventer man altså i Esbjerg, at hans papirer går i orden frem mod engagementet i klubben.