Esbjerg brød Odenses sejrsstime

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Esbjerg Energy – Odense Bulldogs 4–1 (2-1, 1-0, 1-0)

Esbjerg brød tirsdag aften Odenses stime på syv sejre i træk, da man hjemme slog det fynske tophold med 4-1 i en underholdende og medrivende kamp, der især i de første 40 minutter gav publikum fuld valuta for pengene.

Sæsonens andet opgør mellem Esbjerg og Odense bliv spillet tirsdag aften i Granly Hockey Arena, hvor det var vestjyderne der havde revanche til gode, efter at Odense på egen is sejrede med overbevisende 7-3 i turneringens første interne opgør for små to måneder siden.

Metal Ligaens 2’er fra Odense gik ind til opgøret med syv sejre på stribe, mens Esbjerg i bunden har kæmpet mere med resultaterne på det seneste, selvom man dog i søndags fik taget en hurtig revanche mod Hvidovre efter hjemmebanenederlaget tre dage forinden.

Værterne var igen uden keeper Nicolaj Henriksen og stillede derfor med Mathias Seldrup på mål. Robin Rahm vogtede målet for Odense, der måtte undvære Henrik Nielsen samt Frederik Sørensen.

Medrivende og intens første periode med Esbjerg i teten

Carson McMillan fik efter 23 sekunder sendt det første signal til både Odense og det fremmødte publikum, da han efter den første vestjyske angrebsbølge fik sendt et giftigt håndledsskud på mål, som Robin Rahm måtte ud i en hurtig refleksredning for at afværge.

Esbjerg fortsatte dog ufortrødent og Odense var konsekvent et skøjtetag eller to bagefter i kampens indledning, hvor Esbjerg fik første chance i power play efter to minutters spil. Her nåede Phillip Bruggisser at sende en afslutning på stolpen, inden Esbjerg – efter lang tids pres, fik bragt sig på 1-0 med blot fire sekunder tilbage af Mads Schaarups udvisning. Christian Wejse sendte pucken på mål fra distancen, Rahm halvklarede og inde foran mål var det Colin Vock, der resolut sendte returen i nettet bag den svenske keeper i Odense-målet.

Tempoet var fortsat højt som perioden skred frem. Om det var fordi Esbjerg-træner Mark Pederson havde rystet posen hvad kædesammensætningerne angik skal være usagt, men gæsterne havde også deres muligheder. Dale Mitchell tegnede sig for et glimrende et af slagen i det femte minut, inden Rasmus Bjerrum i det efterfølgende angreb slap fri af Esbjerg-forsvaret og fik sendt en afslutning i maven på Seldup.

Fynboerne tog deres anden udvisning for forsinkelse af spillet syv minutter inde i perioden og i det efterfølgende overtal formåede Esbjerg at brænde i en to mod nul-situation, hvor Alexis Loiseau fik spillet Carson McMillan helt blank, men Esbjerg-kaptajnens træk var læst og Rahm afværgede for gæsterne.

Odense bragte balance i regnskabet efter 10 minutters spil, mens Esbjergs Jannik Christensen afsonede to minutter for en holding. Sebastian Ehlers sendte pucken mod mål og inde foran Seldrup var det Jacob Johnston der med en styring fik udlignet til 1-1.

Hjemmeholdet fik dog hurtigt rystet gæsternes scoring af sig og angrebene bølgede igen snart ned mod Odense-målet, hvor både Michael Fine og Justin Crandall var tæt på med et par farlige styringer.

Anthony Camara tiltrak sig dommernes opmærksomhed på lidt uheldig vis i det 13. minut, da han bag Esbjergs mål fik raget to unødvendige udvisninger til sig på næsten samme tid. I det efterfølgende overtalsspil viste Esbjerg igen gode takter, da man hurtigt fik sat et godt power play op. Et minuts penge senere havde Christian Wejse genetableret vestjydernes føring, da han tæt under mål fik dirigeret pucken forbi Rahm til 2-1.

Alt i alt en seværdig og tempofyldt første periode; og samtidigt noget af det bedste man har set fra de forsvarende mestre længe. Der var flere elementer med fysisk betonet ishockey og målsøgende spil, hvilket man i den grad har savnet på det seneste hos vestjyderne, der i øvrigt vandt periodens skudstatistik med 17-8.

Jævnbyrdig og chancefattig anden periode

Kadencen synes umiddelbart at være faldet en anelse til anden periode, hvor der ikke længere blev spillet i helt så opskruet et tempo. Odense arbejdede bedre for sagen, men Esbjerg slap alligevel igennem med et mønsterangreb i det andet minut, hvor Sune Hjulmands afslutning havde fortjent en bedre skæbne.

Men Odense bød sig også lidt mere til end i første periode og Sebastian Ehlers fik testet Seldrup i vestjydernes mål i det 6. minut.

I sekvenserne der fulgte tegnede en veloplagt Colin Vock sig for næste Esbjerg-mulighed i det 9. minut, hvor han efter et par snævre træk lavt i slottet fik sendt en afslutning i skinnerne på Rahm, der tog godt fra i fynboernes mål.

Alexis Louiseau bød ind med en giftig baghåndsafslutning efter 12 minutters spil, da han skar ind foran mål og forsøgte af vippe pucken over gæsternes keeper.

Minuttet efter det det for alvor stærkt. Yannick Vedel var tæt på at snyde Esbjerg-keeper Seldrup med et frækt wrap around-træk, men Esbjerg fik herefter tilkæmpet sig pucken og en kontra blev igangsat. Via Nick Crawford endte pucken ude ved Sune Hjulmand på flanken, hvorfor den rutinerede forward utageligt for Rahm klappede pucken op i nettaget til 3-1.

Trods et par afslutninger mod periodens slutning blev det ikke til flere scoringer og Esbjerg kunne dermed tage en to-målsføring med ud til den anden periodepause.

Værterne kørte tid af uret i udramatisk tredje periode

Lad det være sagt med det samme, tredje periode blev ikke den store oplevelse. Esbjerg kørte tid af uret og overlagde meget af initiativet til Odense, der til gengæld havde problemer med at skabe kampen på en dag, hvor fynboerne vel i grunden aldrig rigtigt fandt den melodi, som har ført syv sejre med sig ud af ligeså mange mulige på det seneste.

Felix Scheel fik ganske vist sat Esbjerg-kaptajn Carson McMillan op til afslutning i det 7. minut, men det var faktisk også periodens første reelle målchance. Esbjerg afventede Odense på egen blue line, hvor gæsterne i de fleste tilfælde rendte panden mod muren. De sidste 20 minutter kan vel derfor bedst betegnes som en rodet og chancefattig affære.

Vestjyderne løb ind i et par udvisninger i sidste halvdel af perioden, men med aktivt og bevægeligt box play fik man holdt Odense fra de helt åbne chancer.

Til allersidst i kampen, 39 sekunder før tid, satsede Odense og Rahm blev således erstattet af en ekstra markspiller. Men fynboerne fik sig aldrig rigtigt etableret i Esbjergs zone og vestjyderne kunne i stedet slå til i modsatte ende. Justin Crandall løb en icing-puck op før nærmeste fynbo og icingen blev dermed vinket af, hvorefter Crandall hurtigt fandt en fremstormende Esben Nielsen, der på klods hold let kunne lukke kampen med scoringen til 4-1 i det tomme mål.