Esbjerg afgjorde i tredje periode

Esbjerg Energy – Rødovre Mighty Bulls 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)

Esbjerg hentede tre points efter en stærk tredje periode, men det holdt hårdt for vestjyderne, for hvem de første to perioder hverken var specielt velspillede eller overbevisende. Et målmandsskifte hos Rødovre skulle vise sig at få stor betydning.

Kampen om Metal Ligaens tredjeplads udspillede sig tirsdag aften i Granly Hockey Arena, hvor værterne fra Esbjerg tog imod Rødovre. De to hold lå således helt lige med 40 points for 22 kampe forud for aftenens opgør.

Både Esbjerg og Rødovre har hidtil haft et fornuftigt grundspil, men på det seneste har det knebet lidt i de to traditionsklubber, som begge kun har hentet en enkelt sejr i de seneste tre kampe. Rødovre sejrede senest med 4-1 hjemme over Gentofte, mens Esbjerg to kampe i træk har smit points i slutminutterne, da man ude tabte til Rungsted i sidste minut og for et par dage siden satte en 3-1-føring over styr hjemme mod Herning.

Rødovre var tirsdag uden Anders Schultz, mens man havde Marco Illemann og Stefan Ridderwall tilbage igen. Værterne var atter svækket på backpladserne, da man igen måtte se bort fra Nicholas B. Jensen og Rasmus Christensen.

Esbjerg kom rigtigt godt ud til første periode, hvor man formåede at sætte gæsterne under et massivt pres. Muligheder var der nok af, ikke mindst til Aaron Lee og Mario Lamoureux, der begge forsøgte sig tæt under mål.

Sune Hjulmand kunne også med lidt held være kommet på tavlen tidligt i kampen, da han var tæt på at lykkedes med at gå køkkenvejen på Stefan Ridderwall i gæsternes mål. Den svenske keeper nåede dog forflytningen i sidste øjeblik.

Christian Wejse fik også et godt tilbud, da han efter seks minutters spil fik en friløber efter et koncentrationssvigt i forbindelse med gæsternes opspil.

Men gassen gik efterhånden lidt af den vestjyske ballon og man har før set væsentligt bedre spil i Granly Hockey Arena, end hvad Esbjerg præsterede denne tirsdag.

Halvvejs i perioden var det gæsternes tur til at få chancen på en friløber, da Jonas Sass slap af sted i et break away. Wade Bergman fik generet Rødovre-spilleren i afslutningsøjeblikket og gæsterne fik korrekt tilkendt et straffeslag. Sass forsøgte her at føle pucken ind under Frazee, men vestjydernes keeper kunne trække sig vindende ud af den duel.

Efter et kvarters spil havde Jeppe Holmberg en stor mulighed for værterne i den ene ende, men Ridderwall fik pillet pynten af afslutningen fra den unge forward og så sekunder senere kom gæsterne foran med 0-1.

Efter en hurtig spilvending kørte Rødovre hårdt på mål. Der var mange spillere samlet på ganske lidt plads og efter lidt klumpspil var det angiveligt Mikkel Højbjerg der fik sidste stav på pucken.

Der var lidt forvirring omkring scoringen, da dommerne i første omgang så ud til at annullere målet. Men efter et lille møde dommerne imellem blev scoringen altså godkendt.

Herefter gik vestjyderne lidt ned i kadence og Rødovre fik tilspillet sig yderligere et par muligheder, uden at der dog faldt flere scoringer i første periode. Gæsterne kunne dermed tage en føring med ud til pausen, efter ellers at have været på hælene i kampens indledning.

Rødovre havde godt fat i kampen midt i anden periode, hvor man stod godt på banen og mødte Esbjerg langt fremme. En 2+2 minutters udvisning til Aaron Lee efter 11 minutters spil pustede yderligere liv i gæsternes forhåbninger. Men trods glimrende overtalsspil af gæsterne, formåede man ikke at få passeret Frazee i Esbjerg-målet.

Mod slutningen af perioden fik Rødovre på ny chancen i power play, da Jeppe Vinther blev udvist for en elbowing inde omkring eget mål. Godt et minut senere måtte Lamoureux samme vej for en roughing og gæsterne kunne spille to mand i overtal. Her bød Frazee ind med et par store redninger og Esbjerg kunne takke ham for at der fortsat stod 0-1 på tavlen efter anden periode.

Rødovre startede tredje periode med et lille minut i overtal, men kom her ikke frem til de helt store muligheder.

Et vendepunkt i kampen indtraf fire minutter inde i tredje periode, da gæsternes keeper  Stefan Ridderwall – under en afventende udvisning til Tobias Ruelykke – blev ramt af et hårdt skud.

Herefter var Rødovre nødt til at skifte målmand. Ind kom Frederik Jakobsen og han blev sat under pres fra første sekund, da Ruelykke var udvist i 2+10 minutter for checking from behind. Power play til Esbjerg.

Her kunne den danske keeper ikke holde stand, da Mike Dalhuisen bragede et slagskud ind fra blue line til 1-1 kort tid før gæsterne ellers ville være blevet fuldtallige.

Fem minutter senere blev det 2-1 til Esbjerg, da Esben Nielsen blev sat i gang af Michael Binderup. Nielsen tog et godt rush op ad banen, skar ind mod mål ved kanten af faceoff-cirklen og passerede Jakobsen til vestjysk føring.

Esbjerg havde nu fået hul på bylden og to minutter senere blev det 3-1 til vestjyderne, da Mario Lamoureux bag mål flot satte Matt Pistilli op til scoring. Pistilli first-timede pucken ind bag den sagesløse Rødovre-substitut.

Det vil ikke være rimeligt at klandre Jakobsen for vendepunktet i kampen, men bemærkelsesværdigt var det dog, at hvor Esbjerg ikke havde formået at score på Ridderwall i løbet af 44 minutter, så evnede man at score tre gange på Jakobsen i løbet af blot syv minutter.

Foran med to kørte Esbjerg relativt sikkert sejren hjem og et enkelt Rødovre power play kunne ikke ændre herpå.

Esben Nielsen blev man of the match. Han gjorde en god figur for Esbjerg og krydrede indsatsen med et flot mål til 2-1 samt et oplæg til Dalhuisens første mål, som bragte Esbjerg tilbage i kampen. En flot indsats af den altid energiske og hårdtarbejdende Esbjerg-dreng.