Esben Nielsen indstiller sin aktive karriere efter 16 år

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

En af de mest rutinerede spillere overhovedet i Metal Ligaen siger farvel og tak til ishockeyen. 

Esben Nielsen spillede sin første kamp i Danmarks bedste række helt tilbage i 2002/03-sæsonen, og hans sidste sæson blev altså 2017/18-sæsonen. Han er trefoldig dansk mester med moderklubben Esbjerg, men har også repræsenteret både Herlev, Rødovre, Odense og franske Dunkerque i sin lange karriere.

– Jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt nu. Jeg har været med på højeste niveau i 16 år, og ishockey er en tidskrævende sport, hvis man vil dyrke det på det her niveau. Jeg har nu en alder, hvor der er andre ting, der fylder en masse i mit liv med fuldtidsarbejde som vvs-montør, køb af hus og et bryllup lige om lidt. Så selvom jeg har haft nogle rigtig gode snakke med Mark og Thor, så føler jeg, at tidspunktet nu er det rette,
forklarer Esben Nielsen.

Han er fra den velkendte esbjerggensiske ishockeyfamilie Nielsen – med far Stig samt lillebror Søren, der også med stolthed har båret Esbjerg-trøjen. Esbens debut på førsteholdet er helt tilbage i 2002. Sidenhen er det blevet til tre guldmedaljer for moderklubben, og specielt den seneste titel i 2017, der blev sikret på egen is, var noget særligt.

-Det var virkelig specielt, og noget jeg aldrig nogensinde vil glemme at vinde mesterskabet med fuldt hus i Granly Hockey Arena, og den enorme opbakning som vi fik fra ”Den Gule Mur”. Modtagelsen i Esbjerg midt om natten året før, efter vi vandt mesterskabet i Herning, giver mig også stadig gåsehud, så at kunne være med til at fejre dette med en masse fans og gode venner er jeg meget taknemmelig for, understreger Esben
Nielsen, der i sæsonen i Frankrig fandt den private lykke.

-Det bliver et stort øjeblik at skulle giftes med Melanie her i juli måned – hende havde jeg aldrig mødt, hvis jeg ikke havde spillet ishockey. Og i det hele taget, så har jeg bare fået en masse store oplevelser. Jeg har ikke været nogen superstjerne og ville aldrig blive det, men jeg er meget tilfreds og stolt, når jeg kigger tilbage på min karriere. Og jeg kan love alle, at jeg vil følge holdet fremad i Granly Hockey Arena, hvor jeg håber, der fortsat venter en masse unikke oplevelser – ikke mindst med den nye arena, hvor en ny flot æra kan begynde, slutter Esben Nielsen.