Esben Nielsen bliver sportschef i Esbjerg IK

Esbjerg-ishockeyen får en ny mand i spidsen for “spilleropgradelsen” – og det bliver en af de rutinerede gutter, for den mangeårige førsteholdsspiller og danske mester i flere epoker, Esben Nielsen, bliver nemlig ny sportschef i Esbjerg IK. Han har spillet næsten 600 kampe i den danske liga – langt de fleste i det vestjyske, men også med ophold i Herlev og Rødovre – og en enkelt sæson i franske Dunkerque.

Det skriver klubbens hjemmeside. 

– Siden vi stoppede samarbejdet med forhenværende sportschef, Jan Jensen, har vi været i kontakt med flere særdeles interessante emner, som egentlig havde det rigtige mind-set, men hvor det af flere grunde ikke blev til ansættelse. 

– At det nu er lykkedes med Esben, er vi ovenud tilfredse med. Her får vi en mand ind med det helt rigtige mind-set, og samtidig banker hans hjerte inderligt for de gul/blå farver. Han har, i denne sæson, tilmed fungeret som assisterende træner på vores U15/U17 hold, så han kender klubben, trænerne og spillerne. 

– Esben har en solid erfaring og været med på topniveau i mange år. Han rummer de egenskaber, vi søger, velvidende om at stillingen også rummer elementer, som han først skal lære. 

Esben Nielsen kommer til at holde snor i Esbjergs blå og gule ishockeytråd, ligesom han vil være at finde i trænertruppen i klubbens 1. divisionshold.

– Vi skal, som klub, fortsætte det gode arbejde med at få masser af nye små ishockeyspillere ind på de mindste hold. På den måde får vi bredde på årgangene, hvilket er det eneste rigtige. 

– Trænings-kulturen og elite-arbejdet skal styrkes endnu mere i vores klub, specielt hos de ældre spillere. Udvikling er vel det rette ord for et fælles begreb – her skal Esben ind og bruge masser af energi og styrke den del. 

– Esben vil udover sin rolle som sportschef være at finde som træner og ansvarlig på flere hold. 

– Vi er under Team Danmark/Kraftcenter ordning og vores elite-kurs skal holdes. Vores elite-/morgenskole ordning er vurderet som værende i Klasse A, hvor kun få klubber er placeret. Det er vi naturligvis stolte af, men det kræver også, at vi som klub ’passer og plejer’ og høj prioriterer ordningen, så vi konstant udvikler spillerne på ordningen. Så her vil Esben selvsagt også bruge en del af sin energi og vil selvfølgelig være at finde på morgen-træningerne i klubben.