Erik Hjalmarsson skal assistere i Rungsteds trænerboks

Foto: Jan Korsgaard

Slut med spillerkarrieren for den iltre og hårdtarbejdende Erik Hjalmarsson og goddag til trænerboksen i svenskerens sidste danske klub, Rungsted, hvor han nu skal hjælpe den nye coach, Björn Hellkvist med at føre Rungsted til tops i dansk ishockey.

– Björn Hellkvist kommer til klubben uden det helt store hands-on erfaring med Rungsted og dansk ishockey i det hele taget, så da vi luftede muligheden for at få Erik Hjalmarsson som hjælpetræner, så blev han hurtigt meget positivt interesseret. Specielt efter at han brugte lidt tid på at tjekke sit eget netværk for informationer omkring Erik som person, siger Rungsted-direktør Thomas Friberg til klubbens hjemmeside.

Selv har Erik Hjalmarsson – ganske naturligt – haft masser af spekulationer om, hvorvidt han skulle stoppe sin aktive karriere. Men det endte altså med trænerløsningen.

– Jeg har et rigtigt godt indtryk af Björn (Hellkvist), og når jeg har undersøgt omkring ham, så har jeg også kun fået positiv respons alle steder. Jeg har også fulgt med i svensk ishockey og har set hans spillestil. Det bliver jo en helt anden spillestil end vi har spillet i sidste sæson.

– Der kommer til at blive meget spil med puck og megen fart, mens vi i sidste sæson mere stod og ventede på modstanderne og egentlig hels tikke ville have pucken. Det bliver en rigtigt spændende omskoling, vi skal i gang me