Er Erik Karlsson stadig NHL’s bedste back?

Foto: Bridget Samuels

Svenske Erik Karlsson har igen i denne sæson været absolut særklasse på Ottawa Senators’ backlinje. Sidste år vandt han titlen som NHL’s bedste back for anden gang i sin karriere, og i år kan han så få sit tredje Norris Trophy.

25-årige Karlsson er nemlig en af de tre finalister, der kæmper om den eftertragtede titel. Hvem, der så er NHL’s bedste back, bliver afgjort 22. juni, hvor vinderen annonceres ved NHL Awards i Las Vegas.

Erik Karlsson kan vinde Norris-trofæet for andet år i træk og for tredje gang i alt, men han får skarp konkurrence fra San Jose Sharks’ Brent Burns og Los Angeles Kings’ Drew Doughty.

Burns og Karlsson skiller sig ud ved at være NHL’s største pointmaskiner på backpositionen. De to offensivt indstillede backer lavede henholdsvis 75 og 82 point i grundspillet i denne sæson, og hele 27 af 31-årige Brent Burns’ 75 point var mål, så vildmanden med det store skæg ved virkelig, hvor målet står.

Der har til tider været stillet spørgsmål ved de to backers defensive evner, og det er centralt i forhold til Norris-kåringen, da titlen gives til den bedste allround-back.

Allround-prædikatet passer perfekt på årets tredje kandidat Drew Doughty, som er nomineret til titlen for tredje gang. Kings-stjernen har endnu ikke vundet Norris-trofæet, men bliver tredje gang mon lykkens gang?

26-årige Doughty har i hvert fald spillet en fremragende sæson, hvor han har noteret sig for 51 point i 82 kampe og fine +24 i plus/minus-regnskabet. Her er Karlsson tilsvarende -2, mens Burns var -5, så dette er helt sikkert en faktor, der taler til Drew Doughtys fordel.