Endnu et comeback gav sejr til Aalborg

Aalborg Pirates – Herning Blue Fox 3-1 (1-1, 2-0, 0-0) Der blev fejret Halloween i Aalborg her til aften, og ligesom til oktoberfesten så var det med specielle trøjer i dagens anledning; dog ikke så farverige som tidligere.

Til kampen var Aalborg uden Bjarke Møller, Sebastian Brinkman, Henry Hardarson samt Tobias Ladehoff i opstillingen, mens Herning var uden Oliver Gatz samt Simon Nielsen til opgøret.

Ligesom i søndags kom Aalborg bagud med 0-1, men kæmpede sig godt tilbage til en sejr på 3-1 over topholdet, Herning Blue Fox. En sejr, som man over 60 minutter ikke kunne sætte fingre på. Aalborg var det bedste hold på isen.

Begge hold forsvarede sig godt i midtzonen, hvor der blev smidt en del pucke ned i hjørnerne, hvor der skulle kæmpes om pucken. Det var Herning, der først fik scoret, da Daniel Nielsen fik styret pucken ind bag en chanceløs Tadeas Galansky.

Aalborg kastede godt med pucke mod Ari Ahonen i målet, men han havde godt styr på mulighederne. Aalborg kom i powerplay, og fik også spillet sig frem til enkelte gode muligheder, men i sekunderne efter udvisningens udløb fik Nikolaj Carstensen sendt pucken i mål for anden hjemmekamp i træk.

Resten af perioden var meget jævnbyrdig, og helt lige efter tyve minutter var ganske fortjent for begge hold.

Aalborg fik en drømmestart på anden periode, da man først sendte pucken på overliggeren, og til sidst endte pucken ved Lasse Bo Knudsen på blueline, der sendte et skud mod mål, der blev ramt af en Herningspiller på vej i mål. Ahonen var ikke klar over, hvor pucken var i situationen, og kunne ikke lastes for målet.

Herning pressede på for en udligning, men defensiven kunne ikke klare det pres, som den pludselig kom under, da Martin Lefebvre skar ind fra hjørnet og køligt udplacerede Ahonen til 3-1.

Aalborg overlod derefter igen en del af spillet til Herning, og gæsterne fik lagt lidt pres på Galansky i målet. Det lykkedes dog ikke for Herning at komme tættere på, og Aalborg kunne skøjte til tredje periode med en føring på 3-1.

Det var som om, at kampen havde fået sin afgørelse i anden periode. Herning kunne ikke komme igennem, og når de havde muligheden, så blev den blokeret af hjemmeholdets backs, der smed sig ned og var generelt meget i vejen for pucken. Aalborg var tilfredse med 3-1, og man kreerede ikke de store muligheder.

Mod slutningen fik Herning muligheden for powerplay, men der var ikke den store aktivitet for at få taget Ahonen ud af målet og satse for at reducere. Ej heller, da der var et minut igen af kampen, og man var nede med 1-3. Tiden løb af uret, og det endte med en sejr til Aalborg på 3-1, der tog et godt skridt mod Final Four, hvor man sandsynligvis kan afskrive SønderjyskE og Esbjerg efter aftenens resultater.

Aalborgbacken, Martin Lefebvre, spillede en solid kamp, hvor det også blev til et enkelt mål til 3-1. Han var stærk offensivt, men også defensivt, hvor han flere gange var nede at blokere skud. En ganske solid indsats.