Endnu et comeback endte med sejr til Aalborg

Foto: bluelinemedia.dk

Aalborg Pirates – Frederikshavn White Hawks 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0) 1-0 Lørdagens lokalbrag blev indledt med et brag af ild, da Aalborg spillerne løb på isen. Spillet på isen gav også nogle brag og det endte som i aftes med et storstilet Aalborg-comeback og sejr i straffeslag. 

På holdkortet var der ikke nogen ændringer hos Aalborg i forhold til fredagens kamp, mens Mathias Mølgaard manglede hos Frederikshavn. Det gav et par rokeringer på holdet, mens unge Mikkel Bertelsen var kommet på holdet.

Der var udsolgt til kampen, og det betød, at der var 5000 tilskuere i Bentax Isarena. De blev ikke snydt for en hæsblæsende kamp med masser af chancer i begge ender af isen, og to hold, der fik lov til at spille ishockey, hvor kun de mest tydelige udvisninger blev kaldt.

Masser af nærkampe om pucken gjorde, at det ville være de små marginaler, der ville blive afgørende for kampens udfald.

Kampens begyndelse lignede meget den kamp, der blev spillet fredag aften. Det var Frederikshavn, der var først på pucken, og denne gang kom Frederikshavn også foran.

Cam Spiro lagde pucken til rette for Santeri Suistio, der var stødt med frem, og han sendte pucken sikkert i nettet. Spillet bevægede sig fra ende til ende, og det gav muligheder i begge ender, men det var Frederikshavn, der scorede til 0-2, da Cam Spiro trak ind foran mål, hvor han sendte pucken under Quemener. Målet kom i spil fire mod fire, da begge hold havde fået en spiller i udvisningsboksen.

Aalborg fik kampens første powerplay, men det var Frederikshavn, der havde den største mulighed, men Quemener var klar med en vigtig redning.

Aalborg havde en kort mulighed i fem mod tre, men det lykkedes ikke med scoring i powerplay. Dog kom reducering, da Julian Jakobsen smed pucken ind foran mål, hvor en helt fri Cam Braes tog imod, og fintede Galansky og lå pucken i nettet. Det fik støjniveauet til at stige med nogle ekstra procenter i en Bentax Isarena, hvor der allerede var en del larm fra de to holds supportere.

1-2 efter 1. periode, hvilket man ikke kunne sige det store til.

Aalborg kom ud med mere fart i skøjterne og med noget mere fight, og udligningen lå og lurede, da Thomas Spelling hamrede pucken på jernet, men den røg tilbage i spil igen. Russiske Alexander Bumagin blev ramt hårdt og gled ind i stolpen, men efter at have sundet sig lidt på bænken, så var han klar igen.

Udligningen lurede, og den kom også efter små fem minutter af perioden, da Spelling afleverde til Cam Braes, der sendte pucken i nettet til 2-2.

Julian Jakobsen havde en kæmpe chance for at bringe Aalborg foran, men en flyvende Christian Mieritz og Tadeas Galansky fik i samarbejde slået pucken ud af spil.

Mere action: 

Den tidligere Aalborg-spiller, David Friedmann, sendte pucken mod mål, hvor han ramte Quemener på hjelmen, og pucken røg i nettet til 2-3.

Hjelmen måtte til en mindre reperation ved matrialefolkene, inden kampen kunne genoptages. Bugamin fik en gylden mulighed alene mod Quemener, men Quemener lukkede ned mellem benene og reddede muligheden. 2-3 efter 2. periode, og der virkede til at komme mere tænding på blandt tilskuerne.

Aalborg kom mere offensivt ud i 3. periode, hvor man skulle jagte en udligning, og der blev også produceret flere gode muligheder, men det var først halvvejs inde i perioden, at der blev udlignet.

Thomas Spelling modtog pucken, og han sendte pucken op i hjørnet udenfor Galanskys rækkevidde til 3-3. 

Aalborg fik en gylden mulighed for at komme foran, da Frederikshavn fik en udvisning for at være en spiller for meget på isen.

Dale Mitchell var tæt på at bringe Frederikshavn foran, da han kom alene mod Quemener, men han lukkede sikkert ned for skuddet. Defensiven blev en smule sløset, og det var tæt på at koste, da Kristian Jensen opsnappede pucken, og var tæt på at bringe Frederikshavn foran.

Der opstod forvirring i sidste sekund, da begge dommere fløjtede og pegede på hver deres boks og signalerede seks mand på isen. Det endte med, at begge hold fik mand i boksen til afsoning.

I overtidens første par minutter var det Aalborg, der var på pucken og udover et hug fra Thomas Spelling på overliggeren, så kom man ikke frem til de store muligheder. Da Frederikshavn fik fat i pucken, kom gæsterne til flere større muligheder, hvor Dale Mitchell blandt andre var tæt på at afgøre kampen.

Det endte uden scoringer i overtiden, så der skulle straffeslag til, hvor Thomas Spelling og Martin Højbjerg scorede på deres forsøg for Aalborg, mens det kun var Christopher Frederiksen, der scorede for Frederikshavn.

Dermed altså nøjagtig samme udfald som i aftes, og med de to nordjyske brag på to dage kan man næsten kun håbe på, at der ligger mere af den slags i vente, som sæsonen skrider frem.