En fremragende karriere er slut: Hansen passede altid sit arbejde til perfektion

Foto: Jan Korsgaard

Et af dansk ishockeys største navne stopper karrieren. 

Det er Jannik Hansen, der i dag bekræftede over for TV2 Sporten, at det er slut med en lang og flot tid på isen. Nu skal han hjem til Canada og passe sin familie.

På eliteplan begyndte det hele med stærke optrædender for Rødovre tilbage i sæsonen 2004/05, hvor han bragede ind i den danske liga som 18-årig og imponerede stort efter et tilløb sæsonen forinden. Han var tæt på top 10 på topscorerlisten og blev på danskerlisten kun overgået af en vis Peter Regin i den sæson. 

Derefter direkte til Nordamerika og Portland Winterhawks, hvor han påbegyndte en flot tradition med danske topspillere på holdet. En tradition, der senere har givet Portland både Oliver Bjorkstrand og Joachim Blichfeld.

Det var under VM i 2007 i Moskva, at vi spærrede øjnene op, da Hansen pludselig blev kaldt op til Vancouver for at spille playoffs som den første dansker nogensinde. Danmark var med Nielsen og Hansen for alvor landet på NHL-kortet og mange flere fulgte.

På den måde blev Jannik Hansen en pioner af de helt store, og i Vancouver blev han elsket for sin store arbejdsindsats og evnen til altid at kunne dumpe ind, hvor han blev sat ind. Om det så var med Sedin-brødrene i førstekæden eller i fjerdekæden som arbejdsmand.

Det blev til 696 NHL-kampe, grundspil og slutspil, der sikrede ham 275 point. 

Det hele kulminerede i 2011 med Stanley Cup-finalen mod Boston, hvor hele ishockey-Danmark var oppe til en kamp syv, hvor et underligt nervøst Vancouver-hold tabte 0-4. Dermed røg Jannik Hansens chance for livets store triumf på ishockeybanen.

Derefter gik det lidt nedad. For Vancouver og for Hansen, der endte sin karriere med et trade til San Jose Sharks, hvor man aldrig helt fornemmede, at han fik en reel chance. 

Det hele sluttede med CSKA Moskva, en titel og en Gagarin Cup. Lidt ærgerligt, at Hansen ikke nåede at spille i finaleserien, men han fik sin titel med hjem til hustruen og de tre unger, der var savnet så meget.

På landsholdet leverede Hansen også altid en sublim arbejdsindsats. Hans største kamp kom ved VM i Danmark i Jyske Bank Boxen i Herning. 3-2-sejren over Finland på dagen, hvor Mikkel Bødker og Jannik Hansen blev fløjet ind og leverede suveræne præstationer, var en af de mest mindeværdige danske landskampe nogensinde.

Man får kuldegys af at tænke på den kamp, og kuldegys af at tænke på, at en af de helt store danske ishockeyspillere af “første generation”-NHL nu har stoppet karrieren. Al respekt til Jannik Hansen. Stærkt gået, der!