En af VM-kæderne er klar – og den ser stærk ud

Mads Christensen - Danske landshold - Foto: Bluelinemedia.dk -

BTs og VM-organisationens Peter Fredberg sætter fokus på landstræner Janne Karlssons VM-muligheder efter sejren i fire nationers-turneringen. 

Landstræner Janne Karlsson er en tilfreds mand. Brikkerne falder så småt på plads i hans VM-puslespil. Efter landsholdets sjette sejr i træk over A-nationer i forberedelserne til VM fra 4. maj i Boxen i Herning og Royal Arena er hans måske vigtigste kæde på plads.

Der bliver næppe ændret på superkæden med duoen fra Helsinki, kaptajnen og playmakeren Peter Regin og powerforwarden Nicklas Jensen fra Jokerit i KHL, og Mads Christensen fra det tyske mesterhold EHC München.

Nicklas Jensen er bomstærk og samtidig en stærk afslutter. Bliver giftig ved det kommende VM. Foto: Bluelinemedia.dk

Den cementerede sin høje internationale klasse i 3-2 sejren over Letland i den afsluttende kamp i fire nationers-turneringen lørdag aften i Kvik Hockey Arena.

Nicklas Jensen reducerede til 1-2 i fem mod tre i anden periode og blev matchvinder på straffeslag. Peter Regin kvitterede med 12 minutter tilbage af den ordinære tid til 2-2 på kampens bedste detaljer. I undertal erobrede han pucken i den lettiske zone og hamrede den fra spids vinkel ind i det korte hjørne.

Med de mange åbne nordamerikanske spørgsmål, Janne Karlsson må slås med til langt ind i april, vil han ikke låse sig definitivt fast. Hvor mange af de syv NHL-spillere og Mathias Bau og Patrick Russel fra AHL kan han regne med? Svaret blæser i vinden. At Jannik Hansen, San Jose Sharks, og Oliver Bjorkstrand, Columbus Blue Jackets, står uden kontrakt efter denne sæson spiller også ind. Tør de tage til VM og risikere skader?

Til BT siger landstræneren om den trojka, der ligner et af hans stærkeste trumfkort:

”Peter Regin, Nicklas Jensen og Mads Christensen kan definitivt blive en VM-kæde.”

Den besked kommer ikke overraskende for generalen Peter Regin.

Kaptajn Peter Regin – viste både overblik og gennembrudsstyrke i det jyske – Foto: Bluelinemedia.dk –

”Vi er tre Herning-drenge, som kender hinanden og svinger godt sammen på isen og udenfor,” siger han.

”Der er selvfølgelig ting, holdet kunne have gjort bedre i de tre kampe i denne uge. I dag startede vi skidt og kom først op i tempo i anden periode. Vi burde have udnyttet letternes mange udvisninger bedre, men jeg føler, vi har taget et vigtigt skridt mod VM.”

Philip Larsen, en af den russiske ligas bedste backs, udgik i tredje periode i den første kamp mod Frankrig efter et sammenstød. Af sikkerheds grunde valgte man at lade ham stå over mod Østrig og Letland.

De hotteste VM-emner

Hvor mange af spillerne, der var med til at slå Frankrig 4-2, Østrig 5-3 og Letland 3-2, kommer med til VM?

I BTs øjne kan kun halvdelen føle sig relativt sikre i konkurrencen med de mange spillere fra Nordamerika og flere af de bedste europæiske ligaer, som af forskellige grunde ikke var med i Aalborg, Silkeborg og Herning.

Her er de elleve hotteste fra fire nationers turneringen, som vi tror mest på i VM-åbningskampen i Boxen 4. maj mod Tyskland:

Målmand: Sebastian Dahm, Iserlohn Roosters, DEL.

Back: Philip Larsen, Salavat Yulaev Ufa, KHL.

Back: Nicolas B. Jensen, Fischtown Pinguins, DEL.

Back: Daniel Nielsen, Herning Blue Fox, Metalligaen.

Forward: Peter Regin, Jokerit, KHL.

Forward: Nicklas Jensen, Jokerit, KHL.

Forward: Mads Christensen, EHC München, DEL,

Forward: Morten Madsen, Karlskrona, SHL.

Forward: Nichlas Hardt, Malmö Redhawks, SHL.

Forward: Frederik Storm, Malmö Redhawks, SHL.

Forward: Julian Jakobsen, Aalborg Pirates, Metalligaen.

Andre kan komme ind i billedet som Matias Lassen, Malmö Redhawks, Jonas Røndbjerg, Växjö, Morten H. Poulsen, HC Innsbruck, målmanden Simon Nielsen, Herning Blue Fox, og tvillingerne Mikkel og Martin Højbjerg, Aalborg Pirates (sidstnævnte havde meldt fra med hjernerystelse).

Fra NHL venter Janne Karlsson på besked engang i april fra Frederik Andersen, Frans Nielsen, Mikkel Bødker, Jannik Hansen, Nikolaj Ehlers, Oliver Bjorkstrand og Lars Eller. Selv om han ikke vil råbe det højt, håber han, at de bliver slået ud af turneringen senest i playoffs første runde, så han kan stille det stærkeste hold. I AHL er emnerne Mathias Bay og Patrick Russel.

Andre vi måtte undvære i det jyske var bl.a. de to KHL-backs fra Jokerit, Oliver Lauridsen og Jesper Jensen Aabo, Jesper ”Zlatan” Jensen, Brynäs, målmanden George Sørensen, Södertälje, Markus Lauridsen, EHC München, og backerne fra Finland Stefan Lassen, Pelicans, og Emil Kristensen, KooKoo. Det er ikke kvalificerede VM-folk, Janne Karlsson savner.

Point i 4 nationers-turneringen

5 point: Frederik Storm (3 mål, 2 assists), Morten Madsen (2 mål, 3 assists), Peter Regin (1 mål, 4 assists).

4 point: Nicklas Jensen (2 mål, 2 assists).

3 point: Nichlas Hardt (2 mål, 1 assist), Daniel Nielsen (3 assists).

2 point: Mads Christensen (1 mål, 1 assist), Philip Larsen (2 assists).

1 point: Julian Jakobsen (1 mål), Phillip Bruggisser (1 assist).