Emil Gransøe skifter til Springfield i USPHL

Endnu en ung dansker tager over Atlanten for at spille ishockey i den kommende sæson. Gentofte-målmanden Emil Gransøe skifter til Springfield Pics, hvor han skal være førstemålmand i USPHL (United States Premier Hockey League), som ligger på næstbedste niveau i det amerikanske juniorsystem.

I fjor stod Emil Gransøe hele sæsonen på Gentoftes hold i 1. division, hvor han fik masser af spilpraksis.

Samtidig gjorde han en god figur ved U18-VM i USA, og han er nu klar til at jagte drømmen om at ende på øverste niveau i det amerikanske collegesystem. Han har været på forskellige tryouts i løbet af sommeren, og det har altså resulteret i, at han nu skal spille USPHL.

– Jeg har kendt Emil i mange år, og han er en de målmænd, jeg har arbejdet med, der har den bedste arbejdsmoral. Han er ekstremt hårdtarbejdende og flyttede sig meget i sidste sæson.

– De mange kampe i 1. division gavnede ham. Målmænd i den alder har gavn af megen kamptræning, og det fik Emil – og det vil han fortsat få i Springfield, siger målmandstræner i Gentofte og DIU’s målmandsansvarlige, Theis Møller, til FACEOFF.

Jagten på college betyder også, at Emil Gransøe måtte tage et valg i denne sæson. Bare en enkelt eller to kampe i Metal Ligaen ville nemlig annullere alle muligheder for at ende i den amerikanske collegeliga. Spiller man i en professionel liga, vil man for evigt være spærret hos NCAA (forbundet bag collegeligaen).

– Det er stærkt, at Emil griber muligheden og tager af sted. Det siger meget om hans vilje, at han fravælger muligheden for at spille Metal Liga herhjemme for virkelig at gå efter den plads på college, tilføjer Theis Møller.

Emil Gransøe er landet i Springfield, og det ligger til, at han får hovedparten af de 50 kampe i grundspillet, som er normen i USPHL.