Eksperterne: Tankerne frem mod en finale

Foto: Jan Korsgaard

Så er det finaledag og FACEOFF har talt med tre af de rutinerede folk fra superpanelet.  Mike Grey, Andreas Andreasen og Mick Biehl giver i løbet af dagen deres bud på en række forskellige ting. Her giver de deres bud på, hvad man som spiller har gået og tænkt over siden tirsdagens semifinaler:

Mick Biehl:
Allerede når det går godt i kvartfinalen, begynder man at leve i sin egen lille “ishockeyboble”. Den boble bliver mere og mere lukket indtil sæsonen er færdig. Man har allerede sendt cirka 40 af ens værste fjender, og alle deres fans, på tidlig sommerferie, og det har man det ret godt med. Ens selvtillid er tilpas.

Man er nøjagtigt nervøs nok til, at man ikke bliver “cocky”, for ligeså fedt det er at vinde en finale, og blive dyrket af alle, ligeså ulideligt er det at få sølv og bare være en taber. Som Jukka Vilander sagde inden 3. periode i 2004: “There are winners, and there are losers…” – måske en floskel, men det er sandt.

Andreas Andreasen:
Vinderne af semifinalerne: 
Spillerne har gået rundt og været helt ”høje” efter deres sejr i syvende kamp. De er fyldt op med selvtillid og optimisme før finalen. Og så glæder de sig bare helt vildt til de kommende kampe. De ved, det bliver en serie med masser fans fra begge klubber i begge haller. Så om det er på ude- eller hjemmebane, så kan de høre deres fans. SUPER fed fornemmelse.

Taberne af semifinalerne:
Går rundt med den værste tanke og tomhed, der findes. Lige pludselig kan man mærke den træthed, der er i kroppen efter en lang sæson. Den irriterende følelse og nederlaget i en kamp syv. Den gør ondt. Samtidig skal de samle sig op til endnu to kampe om bronze, som lige nu ingen mening giver. Den kommer dog igen, når man står klar på isen til bronzekampen. Som sportsmand vil man altid vinde, og en bronze er også et plaster på såret.

Mike Grey:
Siden tirsdags har spillerne næsten ikke kunnet vente til fredag. Begge hold kæmpet hårdt for at stå i finalen. Når man har spillet sig forbi to serier i bedst af syv, så har man fortjent det. Jeg er stensikker på, at alle aktører har glædet sig vildt til denne serie.

Der er så meget historik over duellen mellem de to hold/byer. Jeg håber, der kommer rigtig mange folk i de to haller for det bringer det bedste frem i spillerne. Lad os bare få droppet pucken og lad os også bare få serien ud i seks eller syv kampe.