Eksperterne: Det her afgør finalen

Så er det finaledag og FACEOFF har talt med tre af de rutinerede folk fra superpanelet.  Mike Grey, Andreas Andreasen og Mick Biehl giver i løbet af dagen deres bud på en række forskellige ting. Her, hvilke aspekter, der kan blive afgørende i finalen:

Mike Grey:
Esbjergs offensiv skal nok score deres mål, men spørgsmålet er om Hernings defensiv kan stå imod. Jeg tror på en meget tæt finaleserie, og det er fedt for ishockeyfans i de to byer, at de nu igen skal dyste om guldet, som de gjorde så mange gange i 90érne.

Mick Biehl:
Målmænd, topspillerne og udvisningerne.

Topspillerne skal levere. Dem som formår at få gang i deres powerplay, er dem, der vinder serien.

Begge hold har god fysik, flere unge uerfarne spillere, og der vil komme udvisninger. Dem, der formår at spille fysisk, og samtidigt holde udvisningerne på et minimum, vil have en stor chance for at vinde serien.

Pederson var i kvarten og semien god til at bruge mange folk, hvilket gjorde, at Esbjergs udlændinge havde luft til at afgøre kampene. Det ville jeg fortsætte med, hvis jeg var ham. Herning har trukket store veksler på nogle få, og det burde Esbjerg kunne drage nytte af.

Andreas Andreasen:
Esbjerg:
Offensiven: Deres fysiske spil med at presse modstanderne i deres zone.
Disciplin i spillet: Udvisninger kan koste i kampe med få mål. Defensivt; ved ikke give Herning kontrachancer.
Målmand: Der har været udskiftning i semifinalen, men de skal være klar hvem end der står på kassen. (Henriksen har virkelig gjort det fremragende)
Special Teams. Om det er Powerplay eller Boxplay, så skal det være skarpt i de tætte kampe.

Herning:
Defensiven: Esbjerg kommer med et stort pres, og det skal de kunne stå imod.
Målmanden: De har også skiftet lidt, men Simon Nielsen har virkelig vundet kampene for dem, og det spil skal forsætte.
Disciplin: Herning har taget dumme udvisninger i semifinalen og det har Frederikshavns powerplay udnyttet. Det bliver der ikke råd til imod Esbjerg.
Special Teams: Powerplay skal forbedres. Hernings boxplay har haft travlt i semifinalen, og det skal undgås i finalen.