Ekspert: U20-VM’s stjerner kommer til at gå tidligt i NHL-draften

Foto: Arnold C

Fem af de seks spillere, som endte øverst på topscorerlisten ved det netop overståede U20-VM, er endnu ikke draftet af en NHL-klub. Det bliver der dog lavet om på til sommer.

Ifølge TSN’s draftekspert Craig Button står de fem ikke-draftede spillere, som lavede flest point ved U20-VM i Finland, nemlig til at blive taget som de fem første i årets NHL-draft. Der er tale om to amerikanere, to finner og en svensker, og dermed vil der ifølge Button ikke være nogle canadiere at finde i top fem i sommerens draft.

Det er ikke sket siden 1999, hvor tjekkerne Patrik Stefan og Pavel Brendl, de svenske tvillinger Daniel og Henrik Sedin, samt amerikanske Tim Connolly udgjorde draftens top fem.

Craig Button har lavet en såkaldt mock draft, hvor han forsøger at spå om, hvordan udfaldet af 2016-draften bliver. Han tager udgangspunkt i den nuværende stilling i NHL, hvilket betyder, at Columbus Blue Jackets har førstevalget, Buffalo Sabres vælger som nummer to, mens de efterfølgende draftvalg tilhører Edmonton Oilers, Winnipeg Jets og Vancouver Canucks.

I Buttons mock draft bliver amerikanske Auston Matthews taget som den første spiller. 18-årige Matthews, som i denne sæson spiller i schweizisk ishockey, har igennem hele sæsonen været eksperternes bedste bud på et kommende førstevalg i draften. Det har U20-VM ikke ændret på.

Finland – og særligt kæden med Patrik Laine, Sebastian Aho og Jesse Pulujärvi – spillede et flot U20-VM på hjemmebane, hvor de endte med at stå som vindere af turneringen. Aho blev draftet af Carolina Hurricanes sidste år, og er således ikke med i årets draft. Det er både Laine og Puljujärvi til gengæld, og ifølge Craig Button bliver de valgt som nummer to og tre.

Amerikanske Matthew Tkachuk, som lavede 11 point i syv kampe ved U20-VM, bliver taget som nummer fire, mens svenske Alexander Nylander runder top fem af. På de efterfølgende pladser i Craig Buttons mock draft ligger den canadiske back Jakob Chychrun, den finske back Olli Juolevi, de canadiske wings Julien Gauthier og Pierre-Luc Dubois, samt den russiske back Mikhail Sergachyov.