Ekspert: Stamkos er snart fortid i Tampa Bay

Foto: Bridget Samuels

Steven Stamkos er i gang med sin sidste sæson i Tampa Bay Lightning-trøjen. Sådan lyder vurderingen fra NHL-ekspert Bob McKenzie, som mener, at alle tegn peger i retning af, at den canadiske superstjerne forlader klubben.

25-årige Stamkos har kontraktudløb næste sommer, og ifølge Bob McKenzie kommer den canadiske center ikke til at skrive under på en ny kontrakt med Lightning, som var i Stanley Cup-finalen i sidste sæson.

– Steven Stamkos kommer ikke til at spille for Tampa Bay Lightning i næste sæson. Jeg kan ikke sige det utvetydigt og med 100 procents sikkerhed, fordi du ved, man aldrig skal sige aldrig og der altid er en chance, blah, blah, blah…

– Men come on, hvis Stamkos og Lightning virkelig ville leve lykkeligt sammen til deres dages ende, så ville de i det mindste hygge sig lidt med hinanden nu, lidt ligesom det i øjeblikket ser ud mellem Anze Kopitar og Los Angeles Kings.

– Stamkos og Lightning holder ikke engang hinanden i hænderne, og med mindre, der kommer et lynnedslag ud af det blå, så kommer de heller ikke til det, skriver Bob McKenzie i sin klumme på TSN.

Verdens førende NHL-ekspert mener altså, at alt peger i retning af, at superstjernen Stamkos snart er at finde i en ny klub. Hvis Tampa Bay Lightning når til den erkendelse, at de ikke kan holde på den målfarlige center, åbner det ifølge Bob McKenzie op for tre mulige scenarier.

Den første mulighed er, at Lightning som lige nu ligger under slutspilsstregen i Eastern Conference, trader Stamkos som en lejesvend før trade deadline 29. februar. Her vil klubben ifølge Bob McKenzie kunne få et førsterundevalg i draften, samt et eller to talenter for sin absolut største stjerne.

Den anden mulighed er, at Lightning finder ud af, hvilken klub Stamkos gerne vil fortsætte karrieren i. Så bliver de enige med canadieren om en ny kontrakt og trader ham efterfølgende til hans ønskeklub. Det vil højne prisen på Stamkos markant, hvis Tampa Bay fører kontraktforhandlingerne på vegne af en anden klub, så de er sikre på at have en aftale med canadieren, før de betaler kassen for ham i et trade.

Den tredje mulighed er, at Lightning beholder Stamkos resten af sæsonen og lader ham smutte kvit og frit til sommer. Så kan holdet jagte sin chance for succes i denne sæson, og forhåbentlig vil det måske kunne kaste en Stanley Cup-titel af sig, hvis Steven Stamkos finder storformen i slutspillet. Herefter vil canadieren smutte til sommer, og Lightning får frigjort en masse penge, som de kan bruge på andre spillere.

Hvilket scenarie, Tampa Bay ender med at vælge, ved kun de og Stamkos. Hvilken klub, canadieren fortsætter karrieren i, er også stadig uvist, men meget tyder på, at han har en forkærlighed for Toronto Maple Leafs, som holder til i hans hjemby. Klubber som New York Rangers og Montreal Canadiens nævnes dog også som mulige Stamkos-bejlere.