EIHL: Galbraith-shutout i historisk danskeropgør

Foto: Jan Korsgaard

For første gang nogensinde mødtes to danskere i dag i en kamp i den bedste britiske liga. 

Patrick Galbraith stod i buret for Nottingham Panthers, der havde besøg af Dundee Stars med Lukas Lundvald Nielsen i opstillingen. Den duel kom Galbraith bedst ud af, og favoritterne fra Nottingham vandt sikkert med 3-0. 

Galbraith reddede 19 skud, mens Lukas Lundvald for en enkelt gangs skyld gik pointløs fra banen. Point fra Lundvald har ellers været mere reglen end undtagelsen siden skiftet fra Dundee, hvor han leveret 11 point i 10 kampe. Han er blevet kåret til ugens spiller i hele ligaen og månedens spiller i Dundee for nylig. 

Siden danskerens ankomst er Dundee også kravlet opad i tabellen og har taget 16 af 20 mulige point, mens fynboen har været i truppen. Det skal dog også nuanceres med et taknemlig kampprogram i den britiske liga, hvor Dundee i en lang periode har mødt de andre bundklubber.

I dag var besøget hos Nottingham, en af storklubberne, altså for stor en mundfuld for det skotske hold, der i Patrick Galbraith stadig har ligaens bedste målmand i både Goals Against Average og redningsprocent.

Galbraiths tal i de statistikker er 2.33 og 93.2, og han har haft en stærk sæson i Nottingham, selv om holdet foran ikke har levet op til forventningerne. 

Nottingham ligger nummer syv i tabellen og er langt fra den absolutte top. Men den danske keeper har altså i den grad spillet sig ind i billedet til en billet til VM i Herning. Mon ikke Galbraith i hvert fald er med, når træner Karlsson grubler over sine muligheder hjemme ved køkkenbordet?