Ehlers tror, at pointtørken snart ender

Nikolaj Ehlers har haft svært ved at producere point i de seneste måneder, men den danske Winnipeg Jets-forward tror, at der snart kommer hul på bylden.

19-årige Ehlers gjorde et forrygende indhop i NHL i oktober. Jets-rookien scorede fire gange i sine første ni NHL-kampe og den lynhurtige nordjyde meldte sig hurtigt ind i feltet af kandidater til at vinde prisen som årets rookie i NHL, Calder-trofæet.

I de seneste måneder har hverdagen været en anden for Ehlers. Han har kun scoret en enkelt gang i sine seneste 25 kampe, og han er uden point i sine seneste otte kampe, efter at han måtte notere endnu et nul i pointregnskabet i tirsdagens kamp mod Calgary Flames. Ehlers mener dog, at bedre tider kan være på vej.

– Jeg synes, at jeg har brugt min fart mere. Jeg har været mere på pucken og skabt flere chancer, og jeg har bare fået flere skud på mål end i de seneste kampe, siger Nikolaj Ehlers til Winnipeg Free Press, som spørger ind til danskerens pointtørke.

– Jeg vil ikke sige, at jeg har tænkt så meget på det. I begyndelsen gik puckene ind og jeg havde mange skud på mål. Jeg har snakket med nogle af mine holdkammerater om det, og alle går gennem den fase, hvor du har mange skud og den bare ikke vil gå ind. Det er bare noget, du må kæmpe dig igennem, siger Ehlers.

Nikolaj Ehlers spillede i starten af sæsonen i kæde med Mark Scheifele og Mathieu Perreault. I den seneste tid har han spillet sammen med Alexander Burmistrov og Chris Thorburn. Kædeskiftet kan have spillet ind i forhold til Ehlers’ pointproduktion, men ifølge Winnipegs træner Paul Maurice handler det lige så meget om, at nordjyden finder tilbage til den måde, han spillede på i starten af sæsonen.

– Han er begyndt at skøjte igen. Jeg tror, at det starter der. Han har et fantastisk overblik og fremragende hænder. Det er ikke kun hans skud, der er godt. Han afleverer pucken virkelig godt. Det er hårdt, flad og på bladet, siger Paul Maurice, som roser Ehlers’ attitude.

– Jeg tror, vi har med en mentalt stærk ung mand at gøre. Det er en fyr, som kommer ind og lytter og spiller stærkt defensivt. Hans offensive spil kommer, fordi han er en god ishockeyspiller. Han har håndteret det godt, siger Paul Maurice.

Ehlers mener, at der er et stort spring fra juniorligaen QMJHL, hvor han har spillet i de seneste sæsoner, til at spille fast i NHL. Han fortsætter derfor hele tiden med at knokle på for at blive en endnu bedre ishockeyspiller.

– Jeg synes stadig, der er mange ting, jeg kan gøre bedre for at blive en bedre spiller i denne liga. Det kommer endnu til at tage mig noget tid at finde mig til rette og spille en stor rolle på holdet, vurderer Nikolaj Ehlers.