Ehlers kæmper for at finde stabiliteten

Nikolaj Ehlers har givet masser af prøver på sit store talent i sine første 30 NHL-kampe for Winnipeg Jets, men den 19-årige nordjyde kæmper fortsat med en af de “børnesygdomme”, som mange rookies lider af – at finde stabiliteten i sit spil.

NHL.com sætter tirsdag fokus på emnet i en artikel, hvor skribenten ser på, hvordan Nikolaj Ehlers og amerikanske Jack Eichel har gjort det hidtil i sæsonen. De to unge spillere har begge vist, at de hører til blandt ishockeyverdens absolut største forwardtalenter, men både Ehlers og Eichel har haft svært ved at levere på allerhøjeste niveau aften efter aften i deres første NHL-sæson.

Nikolaj Ehlers har lavet 12 point i sine første 30 NHL-kampe. I danskerens seneste 18 kampe er det kun blevet til tre point, men det bekymrer ikke Chris Thorburn, som Ehlers spiller sammen med i Winnipeg Jets’ tredjekæde.

– Han har alle færdighederne, fart, et godt skud og spilforståelse. Det handler bare om at sætte det hele sammen konstant, hvilket han har gjort i det meste af sæsonen. Han vokser. Når han bliver ældre og får mere erfaring, så bliver han endnu farligere, siger Chris Thorburn til NHL.com.

Nikolaj Ehlers fortæller, at han arbejder på at få endnu flere muskler på kroppen for at justere sit spil til at fungere på NHL-niveau over en hel sæson. For som danskeren påpeger over for NHL.com:

– Der er ingen dårlige spillere i denne liga.

Buffalo Sabres’ Jack Eichel, der betegnes som sin generations største talent efter Connor McDavid er endnu ikke eksploderet offensivt i NHL. I sin første sæson i Sabres-trøjen står amerikaneren noteret for 14 point i 31 kampe, så pointmæssigt ligger han på niveau med Ehlers.

Det understreger bare, at uanset hvor stort talentet er, så kræver det tilvænning at blive en stjerne i NHL. Men både Ehlers og Eichel har talentet til at blive det på sigt.