Ehlers: Den danske liga kunne godt spare et par imports

Selv om det efterhånden er nogle sæsoner siden, Heinz Ehlers var træner for AaB Ishockey i den danske liga, så følger han med så intenst, som det overhovedet lader sig gøre fra Lausanne i Schweiz. Ikke mindst på grund af, at sønnen Sebastian for øjeblikket kæmper en brav kamp for en slutspilsplads i Metal Ligaen.

– Aalborg er min hjerteklub og jeg håber virkelig, de klarer den slutspilsplads. De arbejder med små ressourcer, og jeg har en kæmpe respekt for den måde, de bygger organisationen op i den her sæson. De har fortjent at komme videre, siger Heinz Ehlers.

– Jeg forsøger at se med, når der er Hockey Night på tv derhjemme. Desværre passede det ikke med, at der var kampe i Aalborg, da vi var hjemme i juledagene, siger Heinz Ehlers, der har ganske pæne ord om niveauet i den danske liga.

– Jeg vil sige, at det er bedre end, hvad man fornemmer på tv. Der er enkelte haller, hvor kameraerne står ordentligt og hvor det ser godt ud med mange tilskuere – og det betyder rigtig meget for oplevelsen foran skærmen.

– Er det gamle skøjtehaller og få mennesker mandag aften, påvirker det også ens indtryk af niveauet på isen, vurderer Heinz Ehlers.

– Men 13 spillere på U20-landsholdet ved et A-VM vidner om, at den danske liga har en vis klasse, selv om man sagtens kunne skære lidt ned på antallet af udlændinge.

– Jeg kan ikke forstå, hvorfor nogle danskere foretrækker at spille i for eksempel Division I i Sverige fremfor at være i den bedste danske liga. Skær ned på antallet af udlændinge til en fem-seks stykker, spar nogle penge og brug lidt flere midler på danskerne, siger Heinz Ehlers.

– Til gengæld kunne man så lade alle klubber have otte transferkort, så de klubber, der har råd, kunne have en ekstra import gående – eller købe en mand mere i fald af skader uden at det skulle komme til sager som med Gentofte for nylig, siger han.

– Jeg prøvede det selv med Aalborg, da jeg var træner, da to spillere brækkede foden under træning op til finalen. Der kunne vi godt have brugt en ekstra mand, hvis vi havde haft råd, siger Ehlers – med hentydning til finaleserien i 2006, hvor topscorer Robert Burakovsky hentede sin sølvmedalje på krykker.

Kunne du på et tidspunkt tænke dig at vende tilbage til dansk ishockey som træner for Aalborg?

– Igen, Aalborg er min hjerteklub, og det kunne jeg faktisk sagtens forestille mig. Men helst på et tidspunkt, hvor klubben har flere ressourcer at gøre med, end det er tilfældet nu.

Læs her om Heinz Ehlers og Swiss Hockey Cup-finalen: 
Og hvordan det gik Lausanne i finalen: 

Meget mere om den danske toptræners liv i Schweiz og flere Ehlers-meninger de kommende dage.