Ehlers’ debutkamp blev afbrudt i tredje periode – Danmark bagud 0-1

Det er måske for meget at kalde det en skandale, men det var ikke alt for godt, hvad der skete i aften i Hala Olivia i polske Gdansk.

Kampen mellem Polen og Danmark blev nemlig afbrudt i begyndelsen af tredje periode ved stillingen 1-0 til Polen. Der var store problemer med isen, der ikke kunne repareres igen og efter en lang, lang pause besluttede arrangørerne endeligt at afbryde kampen. 

Om den skal spilles færdig på et senere tidspunkt, vides ikke, men turneringens anden kamp mellem Norge og Østrig ser ligeledes ud til at være afbrudt, så det kunne ligne et helt nyt setup for turneringen fra i morgen, hvor alle måske gør bedst af at begynde forfra.

I forvejen var kampen mellem Norge og Østrig blevet udsat fra 14:30 til 20:30 fordi østrigernes bagage var blevet hængende i flytrafikken ude i Europa. Så den polske turnering er i den grad blevet ramt af en førstedags-forbandelse.

For Danmarks vedkommende var det ikke alt for godt i aften, lyder det fra TV2 Sporten, der var på plads i Gdansk. Danskerne kom bagud 0-1 efter 12 minutter, da Dominik Pas scorede i et polsk powerplay, og vi skal huske, at polakkerne faktisk stillede med et svækket hold på grund af en konflikt mellem spillere og forbund op til turneringen. 

Danmark kom skarpere i anden periode, hvor især Nicolai Meyer havde et par gode muligheder, men det lykkedes dog ikke at få gevinst. Og så kom altså problemer med isen.

– Det her er ikke i nogens interesse. Vi vil hellere spille kampen til ende. Men hellere at den bliver aflyst, end at vi risikerer, at nogen falder ned i huller og får skader og så videre. Så nu må vi bare acceptere det. Det nytter ikke noget at være frustreret. Nu er det sket, og det er ikke noget, vi har indflydelse på, sagde landstræner Heinz Ehlers til TV2 Sporten efter den ærgerlige afbrydelse.