Ehlers’ debut: Skift for skift

Faceoff-online.dk følger Nikolaj Ehlers længe ventede debut for Winnipeg Jets i NHL, når de på udebane møder Boston Bruins i TD Garden. Nedenfor kan du følge, hvordan Ehlers klare sig igennem kampen, skift for skift:

FØR KAMPEN:

Ehlers starter i anden kæden med Mathieu Perreault og Mark Scheifele.

FØRSTE PERIODE:

1.skift: Ca. fire minutter inde i kampen får Ehlers sit første skift. Ehlers kommer til en stor chance efter 20 sekunder ca. hvor han får pucken fra Mark Scheifele ved blå linie, men Tuuka Rask klarede med en flot redning.

2.skift: Et kort skift, hvor pucken blev flyttet lidt frem og tilbage.

3.skift: Et mere anonymt skifte fra Ehlers, som ikke rigtig kom i nærheden af pucken, hvor der var en del nærkampe i midtzonen.

4.skift: Et skifte, med Winnipeg på pucken i offensiv zone, hvor Ehlers forsøger at ligge en puck på mål, som dog rammer en Bruins-back og chancen løber ud i sandet. Det blev også til en farlig kontra chance til Boston, som dog misser den store mulighed, Ehlers var med tilbage og dække sin mand.

5.skift: Ehlers cirkler i toppen af zonen og får fundet en fri Dustin Byfuglien på point-positionen, som fyrer kanonen af, men han bliver grebet ud af Rask i målet. Efter faceoff i Bruins zone, får Jets etableret sig og Ehlers finder Perreault bag mål, som flot sætter Mark Scheifele foran mål der dog ikke rammer pucken.

Efterfølgende flytter spillet sig ned i Jets zone, og der så vi desværre nogle af de svagheder Ehlers har, i to omgange holder han for længe på pucken og skiller sig forkert af med den, og i begge tilfælde ender pucken på Boston stave, uden det dog bliver voldsomt farligt.

6.skift: Ehlers smider en aflevering af sted mod Scheifele, som ikke fanger den og dermed icing. Endnu en icing kort efter, dog var det ikke Ehlers denne gang. Ikke meget at berette om i dette skift.

Opsummering af første periode:

En fornuftig start for Nikolaj Ehlers ind til videre. Han har haft et farligt skud på mål og vist sin enorme speed i flere tilfælde, men har også vist at han skal være mere kynisk i egen zone med pucken. Ehlers har ind til videre fået 5.05 min. på isen med ét skud til følge. Boston fører 1-0.

ANDEN PERIODE:

7.skift: Et langt skift, hvor pucken konstant var i Bostons zone, Ehlers havde pucken af flere omgange uden at komme frem til noget. Derudover fik han et meget hårdt hit af Zac Rinaldo ude ved banen.

8.skift: Ehlers kommer ind på isen og befinder sig i midtzonen da en Boston back smider en pasning direkte op i bladet på Dustin Byfuglien, som straks tramper mod mål i en kontra, Ehlers køre direkte på mål i mens Mark Scheifele kommer “slæbende” i slottet, og får en flot pasning fra Byfuglien, som han sætter iskoldt i venstre side af målet, 1-1! og +1 til Ehlers.

9.skift: Ehlers får sin første defensive start(Når et skift starter med en faceoff i egen zone) og leverer et fornuftigt udspil fra zonen, der dog bliver stoppet i midtzonen. Et skift på det jævne.

10.skift: Endnu en defensiv start til Ehlers, denne gang får hans kæde et farligt skud i mod sig kort efter faceoff, men kommer over returen og får pucken ud i midtzonen uden at blive farlige i offensiven.

11.skift: MEGACHANCE til Ehlers, som kommer afsted i en 3 mod 1 sammen med sine to kædekammerater, han holder pucken længe og kommer for tæt på Rask i målet. Han forsøger at placere skuddet yderligt, men rammer den ene benskinde på Rask. Igen ser vi Ehlers enorme speed.

12.skift: Et skift, med fuld fart på, Ehlers kommer til et skud forsøg, som bliver blokeret. I slutningen af skiftet forsøger Ehlers at løbe en løs puck op, men han får den ikke med og bringer sig selv i en offside position, ærgerligt, den situation havde ellers mulighed for at blive farlig.

Opsummering af anden periode:

En stærk periode af hele Jets holdet, som er gået fra 1-0 til 1-3. Ehlers var inde på 1-2 målet, og havde derudover også en kæmpe chance selv for at komme på scoringstavlen, men manglede lige de sidste marginaler. Ehlers er oppe på 10.24 minutters istid og har foreløbig 3 skud på mål og +1.

TREDJE PERIODE:

13.skift: Skiftet startede med en faceoff i offensiv zone, Boston fik hurtigt pucken ud. Jets fik dog hurtigt arbejdet pucken tilbage i Bruins zone og her fik Ehlers først en solid tackling af Kevin Miller, som efterfølgende landede oven på Ehlers, som tydeligt var frustreret over den hårde behandling.

14.skift: Et skift på det jævne, Ehlers når dog lige inden han forlader isen, at vise sin eminente teknik ved at tørre en Bruins spiller i midtzonen.

15.skift: Ehlers modtager pucken i midtzonen og transportere selv pucken ind i Bruins zone langs banden hvor han bliver forsøgt holdt oppe af en Boston back, han vrister sig dog fri og får med en hånd på staven smidt en puck ind foran mål, som desværre ikke rammer nogen medspillere. Kort efter i den anden ende, får Ehlers fat i pucken og dribler lidt rundt med den, og det er lige ved at blive lidt for smart, men han får spillet pucken inden det går helt galt.

16.skift: En kort fornøjelse denne gang, hvor alt tiden på isen blev brugt i egen zone, uden dog det blev rigtig farligt i mod eget mål.

17.skift: Ehlers stjæler pucken fra Kevin Miller i offensiv zone og kommer alene igennem mod Tuuka Rask som dog let griber ham ud, det er sådanne chancer der skal scores på i NHL!

18.skift: En lang sekvens, hvor spillet var i begge ender, sluttes af med at Ehlers får en pasning op i midtzonen, hvor han frækt sætter sin modstander og kommer med høj fart ind i Bruins zone, hvor han laver endnu en fræk dribling, som dog bliver lidt for smart og han kommer ud i en spids vinkel, hvor han dog får afsluttet fra men Rask redder uden problemer.

Opsummering af tredje periode:

Endnu en godkendt periode fra Ehlers’ side. Jets tog sig til sejre med solide 2-6. I tredje periode havde Ehlers igen et par store chancer, som han nok skal få omsat før eller siden til sin første scoring i NHL. Samlet set ender Nikolaj Ehlers med 15.40 minutter på isen, 5 skud på mål og +1, en flot debut med en flot sejr til holdet.