Efterskole-hockey i Vojens er gået over al forventning

For anden sæson på stribe er Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole (VGIE) i fuld gang med ishockeylinjen, som havde “premiere” i fjor.

Fem ishockeydrenge i den afsluttende skolealder var i sidste sæson tilknyttet VGIE, som i det her skoleår har fordoblet antallet af ishockeyspillere.

Til 18/19-sæsonen er ni ishockeyspillere allerede tilmeldt den stadig nye linje på den sønderjyske efterskole.

Tiltaget med at få ishockey ind på skolen har været en succes, siger forstander Tommy Mikkelsen til Faceoff.dk.

– Det var faktisk spændende, hvordan det ville skride frem. Ikke mindst, om vi kunne finde sammen med ishockeyklubben (Vojens IK) på den rette måde. Lige præcis det aspekt er gået over al forventning. Selvfølgelig har der været kanter, der skulle slibes, men VIK har vist stor velvilje og ønsket at få tingene til at gå op i en højere enhed, siger Tommy Mikkelsen.

Læs mere om Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole her: 

Før sidste sæsons første “kuld” var også han også spændt, hvordan de unge drenge ville klare sig rent ishockeymæssigt.

Ville de kunne holde sportsligt niveau samtidig med, at de fik efterskolelivet ind under huden? Og ville de kunne finde den rette balancegang mellem klub og efterskole?

– Vi havde to drenge, der endte på ungdomslandsholdet og alle fem fik sportslig fremgang i løbet af sæsonen. Min fornemmelse er, at efterskolelivet ikke kostede noget på ishockeyfronten. Drengene fik en unik oplevelse, og vi fik indrettet hverdagen, så alt kunne fungere for dem, siger Tommy Mikkelsen.

Han fremhæver geografien i Vojens, hvor man kan cykle fra skolen til SE Arena-området på fem minutter som noget helt specielt, der gør hverdagen nemmere for de elever, der er på ishockeylinjen.

– Vi henvender os bredt til ishockeysporten, men har et produkt, der kan sagtens bære, at man er rigtig dygtig. Og så er det altså muligt at spille ishockey, samtidig med, at man har det fantastiske sociale fællesskab, der hersker på efterskolen, siger Tommy Mikkelsen.

EFTERSKOLERNES AFTEN afvikles i morgen, onsdag 10. januar, hvor du kan komme til Vojens og høre om ishockeylinjen og de andre linjer, som VGIE tilbyder. Det sker mellem 18 og 21. 

Artiklen er sponsoreret indhold