EFTER SEKS SÆSONER: Europas dårligste hold vandt igen

Det har været hårdt at spille ishockey for den rumænske ligaklub Sportul Studentesc i Bukarest i Rumænien.

Ikke desto mindre er det yderst imponerende, at klubbens spillere overhovedet har holdt ved så længe, for holdet har bare tabt, tabt og tabt. Sportul har ikke vundet en kamp i seks sæsoner, og det så heller ikke ud til, at det skulle ske i indeværende sæson.

Klubbens hal blev revet ned i 2016, og siden har en række gamle spillere og juniorer desperat holdt klubben i live. Ikke siden januar 2012 har Sportul vundet en kamp i den nationale liga, men i sidste weekend lykkedes det endelig igen.

Sportul vandt 4-3 i det ultimative bundopgør mod Marton Aron, der er et nyt hold, der er skabt for at gøre de rumænske juniorspillere bedre.

Ingen af de to hold har formået at måle sig med de øvrige i den rumænske liga i indeværende sæson, men slutter altså grundspillet af med seks indbyrdes opgør. 

Tre af dem har Marton Aron vundet: 17-2, 12-0  og 11-3, men 9. marts stod den 44-årige tidligere landsholdsmålmand Tamas Rajz sit livs kamp, fortæller Eurohockey.com. Det lykkedes for Sportul at vinde 4-3 og dermed vinde for første gang i over seks år. 

Sportul ligger dog stadig sidst med tre point i 34 kampe og en målscore på utrolige 53-568. Der er altså gået 16,7 mål ind pr. kamp, og det største nederlag var på 1-31 mod Galati.

Hård sæson for gutterne i Sportul, imponerende, at de fortsætter med at stille op.