Effektive Rungsted sejrede på vestjysk off day

Foto: Jan Korsgaard

Esbjerg Energy – Rungsted Seier Capital 2-5 (0-0, 1-2, 1-3)

Et effektivt og klogt spillende Rungsted-hold hentede en fortjent sejr i Esbjerg tirsdag aften, hvor der ikke var meget der gik Esbjergs vej. Nordsjællænderne kendte i den grad deres besøgstid, mens Esbjerg havde en kollektiv off day, hvor man havde mere end svært ved at få spillet til at fungere.

Da Esbjerg tirsdag aften tog imod Rungsted hjemme i Granly Hockey Arena, var det de to mandskabers fjerde indbyrdes opgør i indeværende sæson. Hidtil har de to hold formået at drage fordel af hjemmebanen, da Rungsted har hentet to spinkle etmåls-sejre hjemme, mens Esbjerg lidt mere komfortabelt vandt med 4-1 i egen hule, da de to hold tørnede sammen for et par måneder siden.

Esbjerg har i de seneste par kampe lignet et hold der er ved at genfinde melodien igen, efter en periode med nedgående formkurve i forbindelse med og efter U20 VM i Finland.

Resultaterne har også været lidt svingende på det seneste for Nordsjællænderne, der har lidt nederlag i seks af de seneste ti kampe. Rungsted indtager Metal Ligaens 7. plads, men slutspilspladsen synes dog ikke umiddelbart at være i fare for den nordsjællandske klub, der i skrivende stund er ni points foran Aalborg på 9. pladsen.

På skadesfronten måtte Esbjerg undvære Esben Nielsen og Jeppe Vinther, mens Rungsted var uden Johan Andersson, Tobias Kisum og Anthony Aquino.

Rungsted kom bedst ud af startblokkene. Gæsterne havde god fart i skøjterne fra kampens start og nordsjællænderne formåede gennem store perioder at presse Esbjerg langt tilbage på banen. Værterne havde lidt svært ved at få spillet til at glide og man havde til tider svært ved at få pucken ekspederet ud af egen zone.

Det var derfor lidt overraskende Esbjerg der fik periodens største mulighed efter fem minutters spil, da Tyler Gron pludseligt stod helt umarkeret foran gæsternes mål. Canadieren overplacerede dog sin afslutning og gæsterne kunne ånde lettet op.

Nordsjællænderne kørte fortsat godt på og det spillemæssige overtag fortsatte, godt hjulpet på vej af tre overtalssituationer indenfor syv minutter. Esbjerg spillede dog fornuftigt i box play og man formåede at holde gæsterne fra de helt store chancer.

I spillet fem mod fem kom vestjyderne bedre med som perioden skred frem og man fik i de sidste minutter af perioden vendt presset, så spillet nu primært foregik i Rungsteds zone. Men den chancefattige periode sluttede uden scoringer, efter 20 minutters ishockey, som gæsterne overordnet set kunne være bedst tilfredse med.

Rungsted lynstartede i 2. periode, da Ossi Saarinen bragte gæsterne på 0-1 efter blot 18 sekunders spil. Den dygtige finske forward bragede et slagskud ind fra distancen og Jeff Frazee måtte kapitulere tidligt i perioden.

Søren Nielsen fik en glimrende mulighed for at udligne for vestjyderne et par minutter senere, men den nykårede landsholdsspiller sendte afslutningen lige forbi mål.

Vestjyderne fik chancen i power play efter syv minutter, da Daniel Nielsen måtte til afkøling for en cross-checking i egen zone. Her var Matt Pistilli og Sune Hjulmand i fællesskab tæt på at få sig kombineret frem til en scoring, men Clemente greb ind med en vigtig redning.

Efter 11 minutters spil fik Esbjerg udlignet til 1-1. Kasper Jensen tog initiativ og sendte pucken på mål. Efter lidt småspil og endnu en afslutning tæt under mål endte en returpuck ude hos Brock Nixon, som let kunne sende pucken ind i det halvtomme mål bag Clemente.

Herfra var der dog ikke meget der gik Esbjergs vej. Vestjydernes spil virkede nervøst, pasningerne var upræcise og der manglede koncentration i forsvaret og overblik i forbindelse med opspillet. Derfor var det heller ikke ufortjent, da Rungsted atter kunne bringe sig foran efter 14 minutters spil.

Recepten var her lidt den samme som ved gæsternes første mål. William Boysen fik alt for meget plads i Esbjergs forsvar og fra en position inde i face off-cirklen, kunne han uden problemer sende pucken ind bag Frazee.

Esbjerg kom egentligt fint fra land i tredje periode, hvor man tidligt fik lagt et godt tryk på gæsterne, men det kneb stadig inde foran og omkring Clementes mål.

Så da Rungsted bragte sig foran med 1-3 i power play efter fire minutter spil, virkede Esbjerg-spillerne slukørede. Erik Hjalmarsson udnyttede effektivt den ekstra plads inde foran mål, da en returpuck blev slået ind bag Frazee.

Fire minutter senere var scenariet det samme og det var Rungsteds recept også. Esbjerg var atter i undertal og efter lidt småspil inde foran mål kunne Ossi Saarinen udbygge gæsternes føring til 1-4.

Da Esbjerg mod kampens slutning fik chancen i power play satsede Mark Pederson hele butikken. Frazee blev erstattet af en ekstra markspiller. Satsningen gav umiddelbart pote, da Matt Pistilli efter et par snævre træk fik scoret til 2-4 i spil seks mod fire.

Frazee var tilbage i målet for en kort stund, men forlod hurtigt isen igen. Denne gang gik det dog modsat, da Rungsteds Nikolaj Rosenthal lukkede kampen med en scoring i det tomme mål, da der resterede 32 sekunder af opgøret. Rungsted kunne dermed drage hjem med en velfortjent sejr på 2-5.

Man of the match: Ossi Saarinen gik forrest for Rungsted. Finnen spillede en rigtig god kamp og havde med sine to scoringer en stor aktie i gæsternes sejr.