Effektive Odense, uskarpe Herning

Odense Bulldogs-Herning Blue Fox 3-0 (2-0,1-0,0-0) Odense har udlignet i det, der på forhånd lignede den tætteste serie i kvartfinalerne.

Fynboerne behøvede ikke meget mere end fire-fem chancer for at vinde 3-0 over Herning i aften i en kamp, hvor midtjyderne ikke var i nærheden af sejren. To mål i første periode var mere end rigeligt for de fynske hunde mod et uskarpt Blue Fox-hold, der ikke bød ind med noget i offensiven i aften. 

Midtjyderne lagde ellers bedst mod et Odense-hold, der så smånervøst ud i begyndelsen. Rasmus Nielsen havde kampens første mulighed, da han stødte frem og afsluttede to gange på Galansky, der på den måde fik arbejdet sig varm. Som minutterne skred frem, foregik mere og mere med safety first og uden åbne målchancer. En klassisk åbning på en slutspilskamp.

Så Martin Larsens åbningsmål kom faktisk helt ud af det blå. Backen stødte med frem i offensiv zone, fik en pasning fra Ryan McDonough bag mål, tog et træk og rev den op i modsatte hjørne bag Simon Nielsen, der var helt chanceløs.

Vigtigt mål for fynboerne, der tilsyneladende løsnede kræfter op. Både de rigtige og de forkerte.

De forkerte kræfter brugte Bulldogs-spillerne til at bringe sig i penible situationer med fire udvisninger og masser af undertal. De rette kræfter blev til gengæld brugt på næsten perfekt undertalsspil, der kulminerede, da Mike Daugulis smed sig ned og blokerede et skud fra Jerred Smithson.

Selv med kanonerne Daniel Nielsen, Elias Granath, Jordan George, Kasper Degn og Jerred Smithson formåede gæsterne ikke at fremtvinge en eneste åben chance i den store omgang overtal, der prægede første periode for Blue Fox.

Til gengæld kunne midtjyderne se John Armstrong score til 2-0 et sted mellem alle Odense-udvisningerne. Canadieren skød udefra, trafik foran mål og solid fynsk føring efter 20 minutter.

Herning uden markante folk som Tomas Sinisalo og Bjørn Uldall, der i stedet kunne nyde en kop kaffe i pausen og samtidig håbe på mere skarphed hos holdkammeraterne i den resterende del af kampen.

Gæsterne kom hårdt ud i anden periode og havde godt fat i Odense i de første fem minutter. To gedigne chancer blev det til. Først da lange Patrick Madsen gik med frem, og derefter da Jordan George var fri foran kassen. Begge gange blokerede en velspillende Galansky med skinnen.

Blot 1131 tilskuere var mødt op i Odense, og de kunne juble, da Odense nærmest for første gang i anden periode kom op mod Simon Nielsen. 25:40 stod der på uret, da Rasmus Bjerrum smed en spand kold vand på modstanderne.

Han udnyttede en retur på et John Armstrong-skud, der dumpede direkte ud midt for mål. Måske ikke helt godt af Nielsen, men opbakningen til Herning-målmanden var også kilometerlangt væk.

Simioni reagerede fem-seks minutter senere for at vække sit hold. Simon Nielsen havde egentlig ikke stået katastrofalt, men havde ladet tre mål gå ind på få skud, og så var det Lubos Pisars tur. Odense var dog i kontrol resten af perioden og kom endda længere frem på banen.

Havde Herning noget at komme med i de sidste 20? Det var logisk, at hjemmeholdet overlod initiativet til Blue Fox, der havde masser af puck i tredje periode, men det blev kun til halve chancer omkring mål og et glimrende forsøg udefra af Joachim Linnet.

Da Steffen Frank tog en udvisning, knaldede Rasmus Bjerrum et skud op i underkanten af overliggeren, og det blev 1-1 i skud på opstanderen i tredje periode, da Martin Sagat klappede på stolpen i slutfasen.

Det blev ved 3-0, men uden nogen egentlig afklaring i forhold til, hvem der er favorit i serien. I aften var Odense det skarpeste hold, og det var mentalt vigtigt for fynboerne at vinde en slutspilskamp efter de fire nederlag mod Esbjerg i fjor og fredagens nederlag i Herning.

Galansky havde en god aften, og Pisar sluttede så fornuftigt af i Herning-buret, at han formentlig begynder på mål tirsdag. Eneste 1-1-serie i kvartfinalerne efter søndagens kampe.