ECHL: Trofæet er væk, mestrene nægter at levere pokalen tilbage

Kelly Cup er ECHL – East Coast Hockey League – trofæet, der gives til vinderen af den “tredjebedste” professionelle række i nordamerikansk ishockey. 

I sidste sæson vandt Colorado Eagles trofæet og tog derefter turen op i den større afdeling i AHL – American Hockey League. Det var anden sæson på stribe, at Eagles vandt trofæet. 

Almindelig kutyme vil, at man leverer trofæet tilbage til ligaen, som derefter giver den til den kommende vinder. Det er bare ikke sket.

Colorado Eagles har nemlig ikke – af uvisse årsager – leveret trofæet tilbage og agter tilsyneladende at beholde det. Det har tvunget ECHL til at få produceret en ny pokal, som skal gives til vinderen af den nuværende finaleserie.

Den spilles for øjeblikket mellem Newfoundland Growlers og Toledo Walleye.

ECHL har erkendt tabet af pokalen, og har for et par dage siden givet følgende statement om situationen:

– Traditionen om at sende trofæet tilbage til ligaen ikke blevet holdt ved lige af Colorado Eagles, også selv om planen var, at trofæet skulle gives tilbage i december 2018. Det skete i samarbejde med Eagles-ledelsen. 

– Eftersom vi ikke har fået pokalen tilbage, har vi skabt en ny Kelly Cup, med komplette inskriptioner af navnene på de spillere, trænere og ledere, der i de seneste 30 år har vundet ECHL-trofæet. Det inkluderer ligeledes inskriptionen af “Patrick J. Kelly” på trofæet for at ære personen, der har indstiftet trofæet. Dette trofæ er det fjerde i Kelly Cup-historien – de ældre modeller er i Hockey Hall of Fame i Toronto. Hvis Colorado Eagles ønsker at returnere pokalen, er klubben meget velkommen til at gøre det, så det bliver en del af ishockeyhistorien igen. 

– ECHL ser frem til at give Kelly Cup og alt, hvad trofæet repræsenterer til vinderne af finaleserien.