EBEL: Bolzano gik fra ottendeplads til mesterskab

Italienske HC Bolzano er kendt som noget af en kaosklub, hvor ting kan ske fra den ene dag til den anden. Flere gange har klubben været på kanten til at opgive sin deltagelse i den østrigsk-baserede Erste Bank Eishockey Liga, men klarer altid skærene. I 2014 vandt klubben endda EBEL med en finalesejr over Salzburg. 

I går gentog Bolzano triumfen ved at vinde den syvende og afgørende kamp i finaleserien mod den østrigske storklub, og det var i sandhed en sensation. 

I december var Bolzano nemlig sidst i tabellen, og italienerne røg ind i slutspillet med et points margin ned til AV Fehervar (Ungarn), der endte lige under stregen i den såkaldte kvalifikationsrunde i EBEL. Men i slutspillet fandt Bolzano altså magien frem og bankede østrigske storklubber på stribe. 

Først Klagenfurt med 4-2 i kampe i kvartfinalen, derefter de forsvarende mestre Vienna Capitals i semifinalen med 4-1 i kampe. Derefter gjaldt det altså pengestærke Salzburg, der efter et års fravær ville tilbage på tronen. Det lykkedes ikke, for efter en højdramatisk finaleserie tog Bolzano stikket hjem med en 3-2-sejr i den syvende kamp i Salzburg. 

Og hvis man så tror, at det var en triumf for italiensk ishockeys talentsmedje, så kan man godt tro om igen. De tre første angrebskæder og de fire bedste backer plus den finske målmand Pekka Tuokkala var alle imports – 14 i alt. 

Til gengæld var finalesejren en perfekt retrætemulighed for den legendariske back Alexander Egger, som vi kender fra det italienske landshold. Han spillede over 1000 kampe for Bolzano og kunne i aftes lade følelserne få frit løb, da han erklærede sit farvel til en stor og flot karriere.