Ducks og Penguins laver stort natte-trade

Anaheim Ducks og Pittsburgh Penguins lavede lørdag morgen et ganske stort trade. Ikke alene involverede handlen flere markante spillere, men tradet blev også gennemført på et noget atypisk tidspunkt.

Klokken var nemlig omkring tre om natten i Pittsburgh, da Penguins trykkede på knappen og sendte forwarden David Perron og backen Adam Clendening til Anaheim Ducks i bytte for den svenske forward Carl Hagelin, som nu vender tilbage til det østlige USA.

27-årige Hagelin blev i sommer tradet fra New York Rangers til Anaheim Ducks, hvor han i denne sæson har lavet 11 point i 42 kampe. Nu skal den lynhurtige svensker forsøge at sparke gang i produktionen igen i Pittsburgh, hvor han ser ud til at få enten Sidney Crosby eller Evgeni Malkin ved sin side.

David Perron, som ligeledes er 27 år, kom til Pittsburgh fra Edmonton Oilers midt i sidste sæson, men nu går turen igen vestpå for den canadiske powerforward, som har haft svært ved rigtigt at finde sig til rette i Penguins. Perron har lavet 16 point i 42 kampe i denne sæson.

Anaheim får også den 23-årige amerikanske back Adam Clendening med i handlen, og han kommer dermed til sin fjerde klub på bare to sæsoner. Clendening har spillet ni kampe for Penguins i denne sæson, og han har i alt 30 NHL-kampe på cv’et.

Spillernes kontrakter er et centralt aspekt i tradet. Carl Hagelins kontrakt løber indtil sommeren 2019, hvor han har et årligt caphit på $4 millioner. David Perron er en smule billigere, men både han og Adam Clendening har kontraktudløb til sommer, så Ducks står altså foran at skulle forhandle nye aftaler i hus med dem, hvis klubben ser en fremtid i de to nyerhvervelser.