Dubkov gør comeback i norsk ishockey

Foto: Jan Korsgaard

En af de udlændinge, som har sat størst aftryk i dansk ishockey, tager nu skøjterne på igen. Russiske Ilya Dubkov gør comeback i norsk ishockey i en alder af 43 år.

Dubkov, som har været i dansk ishockey ad tre omgange, har indgået en aftale med den norske 3. divisionsklub Rasta Ishockeyklubb, som kommer fra Lørenskog-egnen vest for Oslo. Klubben har tabt sine første to kampe i sæsonen klart, men får nu en stor forstærkning i den russiske center, som ellers indstillede sin karriere i 2014 efter fem sæsoner i Rosenborg.

Ilya Dubkov har lavet 466 point i 343 kampe i den bedste danske række, hvor han spillede seks sæsoner for Frederikshavn White Hawks og en enkelt for AaB Ishockey. Dubkov var i Frederikshavn ad tre omgange, og hans første ophold i klubben kulminerede med mesterskabet i 1999/00-sæsonen.

Dubkov blev ligatopscorer for Frederikshavn i mesterskabssæsonen, hvor han også blev kåret til ligaens bedste spiller. Han nåede også at vinde tre pokaltitler og en sølvmedalje i sin tid i Danmark.