Drouin-farcen fortsætter: Udeblev fra kamp

Foto: Lisa Gansky

Stortalentet Jonathan Drouin skrev onsdag et nyt kapitel i sagaen om hans ophold i Tampa Bay Lightning, da han udeblev fra onsdagens AHL-kamp mellem Syracuse Crunch og Toronto Marlies.

Lightning har suspenderet 20-årige Drouin på ubestemt tid uden løn, fordi han ikke mødte op til farmerholdet Syracuse Crunchs kamp. Konflikten mellem den unge forward og NHL-klubben er således blevet ganske åbenlys, og der ser ud til at være store spændinger mellem parterne.

Hele sagaen begyndte i november, hvor Jonathan Drouin sendte Tampa Bay et ønske om at blive tradet. Den talentfulde forward var ikke tilfreds med den mængde spilletid, han fik i klubben. Lightning ønsker ikke at bruge Drouin i NHL i øjeblikket, og derfor sendte de i starten af januar den unge canadier ned på farmerholdet i AHL.

Hvordan sagen udvikler sig herfra, er endnu uvist, men det ligger i kortene, at Jonathan Drouin bliver tradet inden trade-deadline 29. februar. Drouin blev taget som nummer tre overall i 2013-draften, men hans værdi må være faldende i øjeblikket, fordi hans handlinger og udtalelser på de seneste antyder, at han måske har lidt for mange stjernenykker.

Jonathan Drouin har i alt spillet 89 NHL-kampe, hvor det er blevet til seks mål og 34 assists. I juniortiden, hvor han var holdkammerat med Nikolaj Ehlers i Halifax Mooseheads, lavede Drouin point på samlebånd, men hans arbejdsmoral – eller mangel på samme – kan stå i vejen for hans gennembrud i NHL.