Drama: Blue Fox tog kæmpe skridt mod Europa-finale

Continental Cup: Asiago HC-Blue Fox Herning 1-2 (0-1,1-0,0-0) 0-0, 1-0 Blue Fox Herning tog et kæmpe skridt på vejen mod Continental Cup-finalerunden, da det i aften blev til en flot 2-1-sejr over de italienske mestre fra Asiago. Herning vandt kampen i straffeslag, men bonuspointet kan vise sig at blive vitalt, når regnskabet gøres op søndag aften.

Afgørelsen kom efter en helt vild straffeslagskonkurrence, hvor de omkring 1000 tilskuere – citat fra Blue Fox-liveupdate – havde hjertet helt oppe i halsen.

Ganske usædvanligt blev der scoret på hele syv ud af 10 straffeslag, og så var det altså Jordan George, der endte med at afgøre hele baduljen. De trofaste tilrejsende Blue Fox-supportere kunne drage jublende ud i den italienske vinternat.

Herning var ellers på kanten umiddelbart før den ordinære spilletids afslutning og i overtiden.

At blive udvist i fem minutter umiddelbart før en overtid er ikke det smarteste, men ikke desto var det, hvad Joachim Linnet præsterede. Ved stillingen 1-1 efter 59:23 fik herningenseren en fem minutters straf for checking from behind.

Det betød, at Herning stort set i hele overtiden skulle spille i undertal og dermed ville blive udsat for et større bombardement. Skudstatistikken lød i de fem minutters overtid på hele 11-0 i italiensk favør, men Pisar i Blue Fox-målet holdt stand og Herning overlevede frem til straffeslagene.

Tidligere i kampen spillede Herning en ganske solid første periode. Jerred Smithson blev kampens første målscorer, assisteret af Joachim Linnet. Smithsons mål kom efter en fornuftig Blue Fox-start. Der blev udlignet af Mirco Presti efter 26 minutter, og så endte resten af den tætte match uden yderligere mål.

Italienerne pressede på, som kampen skred frem, men Steffen Frank havde også armene oppe i tredje periode – uden der blev dømt mål.

Stærkt arbejde af de danske grundspils- og pokalvindere, der dermed har selvtillid med til kampen i morgen, hvor lettiske Mogo Riga venter. Letterne må være ramt på selvtilliden efter 2-11-nederlaget mod Ertis Pavlodar fra Kasakhstan.

Herning spiller mod Riga i morgen klokken 17.