Dommerne i fokus, da Herning vandt i Vojens

SønderjyskE-Herning Blue Fox 1-2 (0-1,0-1,1-0) Tirsdag aften var der hockey i SE Arena i Vojens, hvor Blue Fox var på besøg. En kamp hvor et hjemmehold i formkrise, til trods for en skadesramt trup, skulle forsøge at komme tilbage på vindersporet. Den mission lykkedes ikke, da det var midtjyderne, der efter en solid defensiv præstation drog hjem med alle tre point, efter en kamp, hvor dommerne flere gange kom i fokus.

Kampen startede jævnbyrdigt, men værterne virkede dog opsatte, og nytilkomne Jonas Johansson kom tydeligvis med fart i skøjterne.

Den svenske forward kom også hurtigt ind i sit nye danske eventyr. Efter små otte minutter fyrede han kanonen fra en meget spids vinkel. Pucken strøg i nettet bag en ikke sagesløs Simon Nielsen i gæsternes mål.

Der var så meget power i det svenske skud, at pucken øjeblikkeligt røg ud fra målet og i spil midt for mål. Hoveddommer Grumsen havde muligvis en dårlig placering, for han så i hvert fald ikke, at pucken havde ramt nettaget og tydeligt var over stregen.

Heller ikke ved efterfølgende konference med sine tre meddommere.

Frustrationen var mærkbar blandt såvel de lyseblåt klædte spillere samt hjemmepublikummet, der højlydt stemte i “Der står jo 1-0 til Vojens”.

Bedre blev stemningen i SE Arena ikke af, at Herning få minutter senere bragte sig i front.

Et skud fra blå linie blev tæt under mål styret ind af den tidligere SønderjyskE-spiller Steffen Frank.

Med små to minutter tilbage af første periode måtte Rasmus Nielsen en tur i straffeboksen, og igen var Jonas Johansson tæt på at kunne skrive sønderjysk målscorer på CV´et, men ind ville pucken ikke.

Anden periodes start bød endnu en annulleret scoring til værterne.

Under en afventende udvisning til gæsterne, gav Simon Nielsen et par returer, men netop som hjemmeholdet scorede på den anden retur, fløjtede dommeren for blokering. Endnu en episode, der vakte stor harme både på og uden for isen.

Mads Lund var i det efterfølgende power play tæt på at bringe balance i tingene med en flot solopræstation, men fik driblet pucken forbi mål.

Godt midtvejs i perioden, var det så udeholdets tur til at føle sig snydt for et mål. En styring fra Steffen Frank endte bag Myllykoski, men blev annulleret for høj stok, Det lignede umiddelbart en korrekt kendelse.

Med små fem minutter til pausen var der dog gevinst for midtjyderne. Endnu engang var det en styring, der bragte udeholdet på tavlen.

Denne gang var det Mathias Mølgaard, der havde sidste stav på pucken og lod de medrejsende Herning-fans juble.

SønderjyskE, der på aftenen var uden Søren Dau, Henrik Nielsen, Anders Førster og Tyler Gotto, havde nu tyve minutter til at rette op på endnu et truende nederlag.

Chancerne var der også, men der var for lidt skarphed i afslutningerne. Udlændinge som Scott Campbell, Cory Quirk og PJ Fenton viste slet ikke det format, som man må forvente af spillere af deres kaliber. Gang på gang løb det ud i sandet, og de afgørende pasninger var upræcise.

Holdets kaptajn, Kim Lykkeskov, leder også i den grad efter formen, hvilket man tydeligt så, da Lykkeskov blev spillet helt blank på fjerneste stolpe, men på forunderlig vis formåede slet ikke at ramme pucken.

Hos Herning var Bjørn Uldall præcis som i søndagens kamp ude. Defensiven stod dog fortsat stærkt, anført af to gange Nielsen, Daniel og Rasmus.

Med bare lidt over to minutter tilbage på klokken, fik sønderjyderne endnu en chance i power play,

Dan Ceman trak konsekvent Joni Myllykoski og satsede i seks mod fire. Her kæmpede værterne med næb og klør for at fremskaffe reduceringen.

Jonas Johansson smækkede pucken på underkanten af overliggeren, hvorfra pucken sprang i spil. Her skulle Kim Lykkeskov til at trykke af på returen, men så lød dommerens fløjte. Hvorfor fandt undertegnede ikke ud af.

Kort efter sendte hjemmeholdet dog pucken i rusenThomas Spelling klappede til pucken kort inden for blå linie, og den sejlede ind højt i målet bag Simon Nielsen.

I en sidste desperat satsning fra SønderjyskE, prøvede man igen uden keeper i de sidste sekunder. Det havde nær givet afkast, da Johansson trykkede af fra face off cirklen, og Lykkeskov/Quirk i forening var meget tæt på at få prikket pucken det sidste stykke ind over stregen.

Lige ved og næsten slår dog som bekendt ingen mand af hesten, og derfor kunne gæsterne fra Blue Fox række armene i vejret og fejre sæsonens første sejr mod sønderjyderne.

Hos udeholdet gjorde defensiven som før nævnt et godt indtryk, men også en pågående Jordan George og lille Thomas Andersen efterlod et fint indtryk.

Hjemmeholdet, der fortsat søger efter formen fra tidligere på sæsonen, havde sine bedste i nytilkomne Jonas Johansson, der godt kunne ligne en gevinst for de forsvarende mestre, samt en meget stærkt spillende Mads Bødker, der vel spillede en af sine bedste kampe hidtil i sæsonen.

Om de kontroversielle dommerkendelser ville have ændret kampens udfald, kan der kun gisnes om. Fejlkendelser ender over en hel sæson formentlig med at udligne sig. Dog må aftenen endnu engang puste til debatten om indførelsen af målkamera og dommernes mulighed for at gennemse alle situationerne omkring målene.