Dobbelt comeback sikrede Esbjerg to points i Rungsted

Vojens Efterskole
Foto: Jan Korsgaard
Vojens Efterskole

Rungsted Seier Capital havde tirsdag aften besøg af Esbjerg Energy til endnu en vigtig kamp om fjerdepladsen. Begge mandskaber tabte deres respektive kampe i søndags og derfor var det alfa omega med tre points til stillingen denne aften.

Om det var vigtigheden af kampen eller noget helt andet, der spillede ind skal være usagt, men faktum var at i særdeleshed første periode var fyldt med tekniske fejl fra begge holds side. Rungsted var dog det skarpeste og mest heldige hold til at udnytte marginalerne i første periode.

Joachim Holten-Møller var første mand på tavlen da han sendte en puck, som havde retning forbi mål, ind på Anders Krogsgaards fod, der dirigerede den forbi en total chanceløs Nikolaj Henriksen i Energy målet.

Kort efter føringsmålet slog hjemmeholdet kontra og denne gang var der til gengæld tale om en lille perle af et mål da Mikael T. Christensen flot satte William Boysen op. Boysen sendte pucken helt op i krydset til 2-0.

Esbjerg kæmpede for at finde melodien, men det skulle blive værre for gæsterne.

Nikolaj Rosenthal fik efter opløb i højre side listet pucken ind bagfra mål via Nikolaj Henriksens skøjte til 3-0.

Rungsted-føringen var som sådan ikke ufortjent, men måske lige en tand for stor på daværende tidspunkt.

Esbjerg gav dog ikke op og de fik de sidste 3-4 minutter af første periode etableret en solid forechecking som fik stresset hjemmeholdet til at lave endnu en opspilsfejl og det udnyttede Søren Nielsen til at reducere til 3-1, flot sat op af Sune Hjulmand.

Vigtig reducering for Energy, der fik tanket vigtig selvtillid inden de midterste tyve minutter.

Esbjergs hårde arbejde fortsatte ind i anden periode, hvor Rungsted ofte virkede tøvende, var gæsterne mere beslutsomme. Rungsted havde dog deres muligheder, men skarpheden manglede og så spillede Nikolaj Henriksen sig op.

Alexander B. Jensen tog tidligt i perioden en dum tripping udvisning i offensiv zone og det udnyttede gæsterne til at reducere Rungsteds føring til 3-2.

Efter en lidt for aggressiv box, der fik fokuseret alle kræfter mod én side kunne Kodi Curran skøjte bagom alle hjemmeholdets spillere og blive spillet helt blank af Brock Nixon.

Efter målet blev begge hold ramt af udvisninger. Energys Jeppe Vinther, måtte ud i 2+2 for at sende Kent McDonell til tælling med en høj stav. McDonell udgik af kampen med blodet dryppende fra ansigtet. Rungsted fik slet ikke gang i deres powerplay og i stedet dummede Brendan Connolly sig og trak en udvisning som eliminerede hjemmeholdets overtal.

Esbjerg med et mere konstruktivt powerplay i forhold til hjemmeholdet, men de magtede heller ikke at score i overtal.

Det fik de dog kort efter, da Jared Knight var fri i slottet og sendte pucken uimodståeligt forbi Toumas Tarkki, der ikke kunne stille meget op. 3-3 som også holdt til pause. Dog var det nu gæsterne som var ovenpå og Rungsted, som skulle ind og finde løsninger.

Til trods for at have sat en 3-0 føring over styr, fortsatte Rungsted med at spille høj risiko, med mange farlige beslutninger i egen zone, som automatisk gav Esbjerg lettere ved at etablere sig offensivt.

Energy var ganske tæt på at bringe sig i front undervejs i tredje periode, med et par styringer, som sneg sig lige forbi Tarkkis mål.

Hjemmeholdet tog føringen med ti minutter igen, da David Suvanto kunne danse ned gennem et splittet Esbjerg forsvar. Det var dog ikke et regulært skud, der sendte pucken i mål, men i stedet Nikolaj Henriksen, der selv dirigerede pucken i mål i forsøget på at dække af for en helt fri Brendan Connolly på bagerste stolpe.

Rungsted fortsatte deres offensive indsats og jagtede tydeligt det afgørende 5-3 mål. Det kom aldrig og i stedet kunne gæsterne udligne kampen.

Brock Nixon styrede en Anders Krogsgaard pasning i mål fra slottet, med en hånd på staven. Tarkki kunne ikke nå at reagere i forhold til puckens retningsskift.

4-4 med godt to minutter igen. Selvom hjemmeholdet bed lidt fra sig til sidst, skulle kampen i overtid, for at finde en ejermand til det ekstra point.

Ekstrapointet tilfaldt Esbjerg, der kom afsted i en to-mod-en med Tyler Fiddler og Ryan Martindale. Fiddler med pucken og den kliniske afslutning op under overliggeren.

Flot dobbelt comeback af Esbjerg, der på dagen ville det mere end Rungsted, som ikke viste meget energi på trods af den store føring i starten af kampen. Nikolaj Henriksen spillede ingen stor kamp, men kunne alligevel notere sig sejren og W’et, hvilket må være vigtigt for moralen.