DM-kvinder: Favoritterne vandt, men blev presset

Foto: Frank Nielsen

Hvidovre var på forhånd storfavorit efter fem overbevisende sejre over Herlev i løbet af sæsonen, da den første DM-finale løb af stablen i eftermiddag i Herlev. Hvidovre levede op til rollen, men blev formentlig presset hårdere end forventet, for det endte med en 7-4-sejr, der først blev sikret i den absolutte slutfase.

Herlevs Silke Glud var flyvende i løbet af de 50 første minutter, hvor hun med et hattrick og en assist var hovedkvinden bag det faktum, at Herlev havde 4-4 med godt ti minutter igen. Det var den vigtigste øst-storkamp i sæsonen hidtil, og Herlev havde ikke tidligere på sæsonen presset Hvidovre så hårdt.

Men Hvidovre har masser af rutine fra mange internationale, hårde kampe i sæsonen, og det var formentlig det, der gjorde den sidste forskel, da gæsterne alligevel trak fra foran 250 tilskuere i Ørneborgen.

Josephine Asperup udnyttede en powerplaymulighed i tiden 50:27, og Hvidovre lagde yderligere til med en scoring af Julie Østergaard med et par minutter tilbage. “Ordenen” var genoprettet, men det er vel ikke uden en vis spænding, man nu ser frem til tirsdagens andet opgør i bedst af tre-serien, der spilles tirsdag i Hvidovre.