DM-KVAL for U17: Esbjerg og Herning til finaleserien

I forvejen var Vojens og Rødovre videre som regionale mestre i vest og øst, og i weekenden var de så tre hold fra øst og vest, der i Gentofte dystede om de sidste to pladser ved finaleserien, der spilles i Herning om et par uger.

Og det blev faktisk Herning, der tog den ene plads blandt de fire finalehold, mens Esbjerg IK vandt stævnet og snuppede den anden plads i finalerunden. Dermed bliver Rødovre altså den eneste sjællandske udfordrer til DM-titlen i denne omgang.

Esbjerg vandt kvalifikationsserien med 12 point foran Herning med 11 point – begge for fem kampe – men vestjyderne var faktisk ude i en højdramatisk “finale” i kvalifikationens allersidste kamp.

Herning havde kvalficeret sig, mens Esbjerg og Hvidovre dystede om den anden plads. 

Lasse Laumand scorede to gange og Victor Sand en enkelt gang for et skadesramt Esbjerg-hold. Hvidovres reducering til 2-3 ved Christian Thunbo kom i det 33. minut, så der var rigelig tid til at få vendt kampen.

Vestjyderne holdt stand med Frederik Dichow i buret, og har altså nu booket billet til finalen, hvor fire hold mødes alle mod alle.