DM-kval for kvinder: Hvidovre, Herlev i finalen – bronze til Herning

Det bliver som ventet en DM-finale mellem Herlev og Hvidovre om kvindernes ishockeyguld. Kvalifikationen blev afsluttet i dag, og der var to ting at spille om: Bronzemedaljerne og den ene finaleplads.

Bronzemedaljerne gik lidt overraskende til Herning, der på sidstedagen formåede at holde 2-2 efter 45 minutters ordinær spilletid mod Herlev. Kampen endte 2-2, inden Silke Glud afgjorde for Herlev i straffeslag. Dermed blev Herlev vindere af kvalturneringen og vel også grundspillet i Kvindernes DM.

Til gengæld var det ene point vitalt for Herning, der dermed kunne holde Odense bag sig, hvis ikke fynboerne kunne overraske mod Hvidovre.

Omvendt kunne Odense snyde Hvidovre for en finaleplads med en sejr i ordinær tid.

Så vidt kom det ikke, eftersom Hvidovre vandt 4-0. Line Ernst blev dobbelt målscorer, og dermed snuppede Herning altså DM-bronzen fra vestrivalerne fra Odense, der altså til gengæld vandt det jysk-fynske mesterskab.

Herlev og Hvidovre gør op om guldet i en klassisk og formentlig seværdig serie, der snarest programsættes. De to giganter mødes igen og det ser helt tæt ud.

Interessant var det også, at Herning og Odense i hvert fald på papiret så ud til at være kommet en smule tættere på de to bedste Sjællandshold end tidligere. Måske trenden fortsætter, for dansk kvindeishockey har i høj grad brug for større bredde på klubplan.