DM for kvinder: GULD til Hvidovre efter tæt kamp i Herlev

Foto:Jan Korsgaard

400 tilskuere i DFDS Seaways Arena i Herlev dannede en flot ramme om den anden DM-finale mellem hjemmeholdet og Hvidovre, der havde vundet den første finale med sikre 4-0. Det er sjældent, at cifrene bliver så tydelige, når de to hold mødes i stærkeste opstilling, og i aftenens anden finale blev det også en helt anderledes tæt affære.

Malene Frandsen blev den helt store helt for Hvidovre med hattrick og dermed også matchvinderrollen for de forsvarende mestre, der også i fjor vandt finaleserien over arvefjenderne.

Slutcifrene blev 4-2 med det sidste mål scoret i tomt bur.

Malene Frandsen indledte scoringen i aftenens kamp efter 6:41. Assisten gik til Caroline Søndergaard, men allerede fire minutter senere havde Herlev udlignet.

Det var den notoriske måljæger Silke Lave Glud, der scorede det første mål for Herlev, og så skulle vi helt frem til slutningen af anden periode, før samme Silke Lave Glud bragte Herlev foran 2-1.

Det var en ren skudduel mellem hende og Malene Frandsen, der nåede at udligne inden anden periode var ovre. Og efter 43:29 scorede Frandsen også kampens afgørende mål. Line Ernst scorede det sidste mål i tomt bur.

Det var Hvidovres fjerde mesterskab og dermed kom klubben op på siden af Rødovre i de “evige rekordbøger”. HIK (fem mesterskaber) og Herlev (13 mesterskaber) er foran i tabellen, men det er de formentlig helt ligeglade med hos Hvidovre i aften. Der er fest.