Division I: Vojens vandt titlen i dramatisk finale

Søndag lykkedes det for første gang nogensinde Vojens IK at vinde mesterskabet i 1. division. Holdet, som i dagens anledning var blevet forstærkning med en god håndfuld spillere fra SønderjyskE’s Metal Liga-mandskab, sikrede sig titlen med en 4-3-sejr i overtiden i den femte og afgørende finalekamp i Hvidovre.

Her fik hjemmeholdet en skidt start på kampen, da Thor Stokholm allerede efter halvandet minuts spil bragte gæsterne fra Vojens foran. Fem et halvt minut senere udbyggede Vojens føringen på en scoring, som blev orkestreret af flere af de udlånte SønderjyskE-folk. Frederik Rasmussen satte pucken i nettet efter oplæg fra Nikolaj Carstensen og Kristoffer Mohr.

Hvidovre var nede med 2-0 efter første periode, men hjemmeholdet udrettede mirakler i anden periode, hvor hjemmeholdet på to scoringer af Rasmus Hansen og et mål af Andreas Christensen gav de fleste af de 1250 tilskuere i Allan Villadsen Ishockey Arena noget at juble over.

Vojens fik ikke svaret igen på de tre Hvidovre-scoringer, så hjemmeholdet kunne gå til pause med en 3-2-føring, som de forsøgte at forsvare hjem i tredje periode. Det gik fint et stykke hen ad vejen, men med godt og vel ni minutter igen slog Thor Stokholm til for anden gang i opgøret og udlignede til 3-3.

Der blev ikke scoret yderligere i den ordinære spilletid, men i overtiden slog Søren Dau Mortensen til og sikrede gæsterne klubbens første 1. divisionstitel nogensinde.

Efter en tæt finaleserie løb Vojens altså med mesterskabet efter et fantastisk slutspilsridt, hvor det unge mandskab fra Sønderjylland, som kun endte på ottendepladsen i grundspillet, har slået favoritterne ud på stribe.