Division I: Vojens trækker finalen ud i afgørende kamp

I en fin kulisse med 517 tilskuere i SE Arena – og masser af tilrejsende Hvidovre-supportere – lykkedes det for Vojens at tvinge finaleserien i 1. division ud i femte og afgørende kampe.

Dagens helt for sønderjyderne blev den blot 16-årige back Oliver Jessen, der scorede sejrsmålet til 3-2 blot 37 sekunder inde i overtiden. Han blev assisteret af Henrik Nielsen.

Den femte og afgørende finale spilles allerede i morgen i Allan Villadsen Ishockey Arena i Hvidovre, hvor der kan forventes masser af tilskuere.

Oliver Jessen var såmænd også spilleren, der åbnede scoringen i kampen efter blot 2:27 minutter af første periode. Han bragte hjemmeholdet foran 1-0, men allerede inden første periode var overstået, var gæsterne foran.

Udvisninger til Søren Dau Mortensen og Henrik Nielsen betød to gange powerplay til Hvidovre, og her var gæsterne hamrende effektive. Først var det Martin Svensson og siden Andreas Christensen, der scorede inden for halvandet minut.

Anden periode bød på en enkelt scoring ved Ronnie Brobak, der udlignede til 2-2 og så fulgte altså en målløs tredje periode, inden Oliver Jessen altså blev dagens helt for de lyseblå.

Det betyder altså, at serien nu har budt på lutter hjemmesejre. Først vandt Vojens 3-1 hjemme, siden vandt Hvidovre 6-3 og 3-2 (i overtid) hjemme, og i dag altså sejr til sønderjyderne med 3-2 i overtid.

Mere jævnbyrdigt kan det næsten ikke blive og spændende bliver det i morgen, hvor SønderjyskE og Vojens vil fordele den håndfuld spillere, der både var på kamprapporten i Frederikshavn fredag til bronzekampen og i dag til finalekampen i SE Arena.

De to afgørende kampe i 1. division og om bronze spilles på nøjagtig samme tid i morgen.