Division I: Vikingerne storsejrede i første finalekamp

Foto: Simo Klok

Jutland Vikings har været den store positive overraskelse i slutspillet i landets næstbedste række, og det østjyske mandskab fortsatte med at imponere, da den første Division I-finale blev spillet fredag aften.

Her tog Gladsaxe Bears imod vikingerne i en ganske velbesøgt Gladsaxe Skøjtehal. 587 tilskuere havde fundet vej til lægterne, men størstedelen af dem måtte gå skuffede hjem. Jutland storsejrede nemlig i den første finalekamp.

Jyderne fandt vej til nettet otte gange i opgøret og vandt med hele 8-1. En imponerende præstation af Silkeborg/Aarhus-mandskabet, der sluttede som nummer tre i grundspillets vestlige turneringshalvdel og kun kom med i slutspillet med få points margin.

Gladsaxe har igennem hele sæsonen været stærkt kørende, og efter en tæt semifinaleserie mod Hvidovre virkede holdet toptunet til at byde Jutland Vikings op til dans i finaleserien. Værterne fik dog ikke et ben til jorden i de første 60 minutter mod vikingerne.

Ian McLellan bragte Jutland foran efter bare 15 sekunders spil, og da uret viste et minut og seks sekunder, havde Simon Bonde Nielsen øget til 2-0. Ian McLellan gjorde det til 3-0 godt midtvejs i første periode, og han var også på spil i anden periode med målet til 6-0. I mellemtiden havde Kyle Heffernan scoret to gange for østjyderne.

Canadiske McLellan fuldendte en fantastisk aften med 7-0-målet seks minutter og 19 sekunder før tid, og det betød nok ikke det store for Vikings, at Christian Crone Glaas fik reduceret for værterne, før Dmitri Kuznetsov et halvt minut før tid scorede til slutresultatet 8-1.

En imponerende indsats af Jutland, som skal forsøge at følge op på de fine takter allerede lørdag, hvor anden finalekamp spilles. Her er det igen Gladsaxe, der har hjemmebane, så Bears-mandskabet skal ud at have genoprettet stoltheden. Det fik et alvorligt hak fredag aften.