Division I: Veiby bombede videre, Gentofte vandt i Aalborg

Foto Ian Nielsen

Gentofte Stars har i den grad styr på 1. divisions topscorerliste i indeværende sæson, for “nedrykkerne” står altså med seks mand ud af de syv første i pointligaen.

En mand skiller sig dog kraftigt ud. Jonas Veiby står med 14 mål og 12 assister og dermed 26 point i blot ni kampe. Dermed har Veiby altså næsten tre point i snit og selv om han ofte har været godt oppe på topscorerlisten i 1. division, så har han vel næppe oplevet en bedre sæsonstart end denne.

I går vandt Gentofte 5-3 over Aalborg i en udekamp, der på forhånd så vanskelig ud. 

Jonas Veiby var den ene af to dobbelte målscorere i kampen, hvor også Joshua Heerwagen scorede to gange. 

Aalborg startede ellers kampen med to tidlige mål. Marcus Lee Stockwell og Jonas Jakobsen bragte nordjyderne foran med to allerede inden, der var gået fire minutter. 

Veiby og Noah Samsøe havde udlignet den føring inden der var gået 22 minutter, og Gentofte bragte sig på 4-2 på et par hurtige mål af Joshua Heerwagen. Frederik Bach Nielsen reducerede tidligt i tredje periode, inden Veibys andet mål kom blot et sekund før tid.

Gentofte topper øst-divisionen i 1. division med 24 point i ni kampe, mens Aalborg er på en delt andenplads i vest sammen med Vojens. De to har god afstand ned til slutspilsstregen og er samtidig godt distanceret af Herning på førstepladsen.