Division I: Tre kvartfinaleserier skydes i gang i aften

Slutspillet i landets næstbedste række, Division I, tyvstartede i går med Hvidovres sejr i Gladsaxe. I dag tages matchen videre med tre interessante matchups, der alle kan gå hen og blive uhyre tætte – både i aften og i serien som sådan.

Amagers grundspilsvindere skal en tur til Vojens og SE Arena, hvor to af de mest formstærke hold mødes.

I den sidste fase i grundspillet spillede de to hold et par yderst jævnbyrdige kampe, og det skal blive spændende at se, om de sønderjyske reserver kan matche Amager brede og mere “voksne” hold med både svenske og danske profiler i truppen.

Det åbne spørgsmål er også, hvor mange Metal Liga-spillere, Vojens tager med i aften. Lader man folk som Marc Sørensen, Morten Skov, Martin Eskildsen, Henrik Nielsen etc. hvile og overlader scenen til de “almindelige” 1. divisionsspillere? Det er altid et åbent spørgsmål før disse serier med reservehold inkluderet.

Derfor er opstillingerne lige nu også ganske åbne i de to øvrige serier. AaB Ishockey har brugt noget arbejdskraft fra Metal Liga-holdet i grundspillet, men spørgsmålet er, om de spillere, der også var med ved U20-DM i den forgangne weekend skal spares mod aftenens modstander fra Rødovre, der også har mulighed for at krydre lidt med Metal Liga-spillere.

Når det er sagt, så udgøres stammen på de to hold af “normale” spillere fra 1. division, og det er naturligvis her, det skal afgøres, hvilket kuld – det nordjyske eller det “vestegnske” – af talenter, der er stærkt nok til at komme videre. Rødovre plejer at have et gear ekstra i slutspillet, bevist så sent som sidste sæson, hvor Brian Madsens mandskab gik hele vejen til guldet.

Endelig mødes Herning og Odense til en forsmag på fredagens Metal Liga-kvartfinale. Odense har hjemmebane, og fynboerne synes at have fundet en vis rytme tilbage efter Morten Andreasens afgang tidligere på sæsonen. Men om det er nok til at matche det brede og altid hårdtarbejdende Herning-hold er uvist.

Faceoff i Aalborg klokken 19, i Vojens 19:45 og i Odense spilles der 20:00.