Division I: Rasmus Damgaard ser stor udvikling

Foto: Jan Korsgaard

I denne sæson er Rasmus Damgaard skiftet fra Odense Bulldogs til Hvidovre Ishockey Fighters – et skifte, der ikke bare går fra vest til øst. Men som også betyder, at Metal Liga-hockey er skiftet ud med Division I. Et helt naturligt valg for den tidligere ungdoms- og seniorlandsholdsspiler.

Rasmus Damgaard er vokset op på Amager, hvor han startede sin ishockeykarriere, der dog hurtigt førte ham videre til Rødovres ungdomsakademi. Her spillede han blandt andet adskillige medaljer ‘hjem’ til Vestegnen. Siden skiftede han til Malmø Redhawks ungdomsafdeling, hvor han lærte at spille ishockey på en helt anden måde.

– Sommertræningen, jeg oplevede i Sverige, var den absolut hårdeste, jeg har været med til. Og der er ingen tvivl om, at det virkelig er der man kan rykke sig i løbet af sine ungdomsår. Jeg tror også, at det er derfor, at de danske juniorlandshold har klaret sig så flot de senere år. I Sverige var der desuden mere fokus på den enkelte spiller, både på isen og i vægtlokalet, men det virker til at man i Danmark også er godt på vej på den front, fortæller Rasmus Damgaard til FACEOFF-Online.dk.

Netop skiftet til den næstbedste danske række, må være noget, der kan mærkes for en spiller, der har løftet sit niveau af flere omgange i både nationalt og internationalt regi. Blandt andet med to landskampe i sit sidste år hos SønderjyskE, hvor Damgaard spillede i to sæsoner, inden han røg til Odense Bulldogs.

– Der er mange forskelle på niveauet mellem Metal Ligaen og 1. division, men de største er formegentlig strukturen, spilforståelsen og tempoet. Der kører rigtig mange unge talentfulde drenge rundt i 1. division, som er utroligt dygtige individualister. Men som først skal til at lære at spille med systemer og positionere sig rigtigt på banen. Og naturligt nok grundet alderen på mange af spillerne, unge som gamle, er farten og fysikken ikke på samme niveau som eliteserien.

Siger Rasmus Damgaard om forskellen mellem bedste og næstbedste række.

I denne sæson har Hvidovre været meget konstante, og det gav dem i januar muligheden for at overnatte på førstepladsen, hvor de i øjeblikket er to kampe efter Amager, som fører 1. division. Det er naturligvis en stillingskrig, der bliver interessant at følge i de afgørende kampe frem mod afslutningen på grundspillet.

– Vi har haft en god januar måned, og det er vigtigt at vi fortsætter i samme spor. Vi har haft en stærk defensiv og det er vigtigt, at vi fastholder det. Der var lidt ændringer i truppen tidligere på sæsonen, hvilket gjorde præstationerne lidt svingende, men der har på det sidste været god kemi i kæderne og med tilgangen af de nye spillere, kan vi forhåbentligt forbedre os endnu mere og ramme toppen når slutspillet starter, lyder det optimistisk fra Rasmus Damgaard, inden de afgørende kampe.

Netop Hvidovres defensiv, forventes at skulle dæmme op for Amagers stærke offensiv i en måske kommende finaleserie, hvor begge hold har kørt sig i stilling til at være favoritter – og ganske begrundet, det er to ganske suveræne hold, som med et par få justeringer og en god portion sponsorindtægter sagtens kunne være at finde i en spændende og udvidet Metal Liga om få sæsoner.