Division I-PO: Tre kvartfinaler indledes i aften

Foto: Frank Nielsen

Efter den nærmest chokerende 14-0-resultat i Hvidovres favør i kampen mod AaB Ishockey i aftes, der indledte kvartfinalerne i 1. division, spilles der i aften tre kampe, som er kamp et i de øvrige tre serier.

Topfavorit til at vinde mesterskabet i landets næstbedste række er østvinderen fra Gentofte, der i aften besøger Jutland Vikings og Aarhus Skøjtehal. Sidst, de to hold mødtes der, vandt Jutland over et ganske decimeret Gentofte-mandskab. I aften er der formentlig fuld bus hos gæsterne, der skal modstå et fysisk spillende Vikings-hold, der søger at finde samme momentum som i sidste sæsons slutspil, hvor det endte med en finale mod Gladsaxe.

Vikings er på papiret stærkere defensivt, men svagere offensivt, end i fjor og får problemer med at holde det brede Gentofte-hold stangen. Intensiteten er knap så fremtrædende i Aarhus, som i Silkeborg, hvor Jutland spillede hjemme i fjor. 

De forsvarende mestre fra Gladsaxe møder talenterne fra Vojens. Gladsaxe har fået nye folk og canadiske Eric Cimino tilbage fra skadespause og fremstår som et bredt og velfunderet mandskab igen i denne sæson. Vojens har formentlig ingen Metal Liga-spillere – eller i hvert fald et fåtal – med i aften og i weekenden, og det er noget, som Gladsaxe måske kan udnytte til at vise rutine og afgøre serien hurtigt. 

Endelig mødes vest-vinderen fra Herning mod øst-konferencens nummer fire fra Rødovre. Begge hold er formentlig også skrællet for Metal Liga-spillere, men både Herning og Rødovre har spillere, der kan glide ned for at få spilpraksis. 

Herning er favorit på grund af det solide grundspil, men det ligner alligevel en tæt affære mellem de to velskolede talentfabrikker. Seværdig ishockey i vente.