DIVISION I-PO: GLADSAXE-GULD efter 7-2 i Silkeborg

Gladsaxe gik efter den fra starten af sæsonen, og det rutinerede hold fra en af Danmarks absolutte traditionsklubber fuldendte i eftermiddag triumfen med en 7-2-sejr i Silkeborg over Jutland Vikings.

For første gang nogensinde har Gladsaxe dermed vundet 1. division, siden divisionen har været en “selvstændig turnering”, hvor man spillede om guld, sølv og bronze. 

Sætter man det hele i historisk kontekst, er det klubbens første titel siden det danske mesterskab i 1975 – og her ser vi bort fra et par oprykninger sidst i 90’erne. 

Tilbage til dagens kamp, hvor der var musik på isen som opvarmning i Silkeborg og fremragende stemning igen i dag. 409 tilskuere var mødt op og var tilfredse efter første periode, hvor hjemmeholdet førte 1-0 efter en scoring af Ian McLellan.

Den føring holdt godt halvvejs frem i kampen, inden Gladsaxe eksploderede med fire scoringer i løbet af 10 minutter, der reelt afgjorde kampen.

Joshua Rye Petersen udlignede, og derefter blev Haralds Strombergs, Gladsaxes lette, DM-afgørende med to scoringer til 2-1 og 3-1. 

Christian Crone Glaas sørgede med et powerplaymål blot fem sekunder før anden pause for, at Gladsaxe kom ud til de sidste 20 minutter på perfekt vis. 

Lille håb til Jutland Vikings efter 50 minutter, hvor Simon Bonde Nielsen reducerede, men det sidste pres blev annulleret fire minutter før tid, hvor Niclas Malling satte 5-2-målet. Steffen Schultz satte 6-2-målet og Sebastian Laursen scorede sæsonens sidste mål, inden jublen kunne bryde løs. 

3-1 til Gladsaxe i serien, og triumf for træner Jacob Volf og hans mandskab, der har spillet bundsolidt gennem hele sæsonen og vist kølige nerver og stor rutine i tre serier i slutspillet mod Vojens, Hvidovre og Jutland Vikings, der blev tættere, end mange nok havde regnet med. 

Manden bag Gladsaxes første storhedstid, Max Staal, døde for nogle uger siden, og han har formentlig smilet lidt oppe fra skyerne, for det er længe siden, Gladsaxe har fejret en triumf, som det var tilfældet i eftermiddag i Silkeborg.

Man skal heller ikke glemme, at østjysk ishockey er kommet på landkortet som aldrig før i moderne tid – ikke mindst i Silkeborg.

Forhåbentlig kan feberen også brede sig til Aarhus i den kommende sæson. Jutland Vikings har med et flot slutspil skabt et flot fundament for de kommende sæsoner.