Division I: Jutland Vikings henter finsk målmand til næste sæson

Jutland Vikings spiller videre for fuld kraft i den kommende sæson, og flytningen fra Silkeborg til Aarhus i sidste sæson synes ikke at have lagt en dæmper på ambitionerne i den østjyske klub, der allerede har hentet og forlænget med en række ganske navnkundige fyre. 

I går kom klubbens målmandsteam på plads, og udover den unge Alexander Launa kommer der finsk rutine ind i form af 26-årige Henri Tikkanen, der for øjeblikket spiller for Dunedin Thunder i ligaen i New Zealand. Den liga er lige gået i gang, og på den måde får Tikkanen altså en solid gang sommertræning med til Danmark.

Henri Tikkanen, har tilbragt sin karriere hidtil i Finland, og har som ungdomsspiller været tilknyttet Helsinki holdene Jokerit og HIFK og Kiekko-Vantaa. Som senior har han repræsenteret Kiekko-Vantaa, Bewe TuusKi og endelig de sidste fire sæsoner spillet for Riemu, hvoraf de sidste tre har været i den finske Suomi-Sarja, der er den tredjebedste række i verdensmestrenes land.

Dermed bliver det altså Tikkanen og Launa, der tager sig af buret i Aarhus efter sommeferien.

– I Henri og Alexander har vi et rigtig stærkt lineup – med kombinationen af en dygtig målmand med erfaring og et talent med ungdommens mod. Som udgangspunkt er Henri udset til pladsen som førstemålmand, og Alexander vil helt sikkert få sine chancer i løbet af sæsonen. Men på bundlinjen er det trænerteamet som bestemmer, og ”bedste mand på dagen” har en del vægt, da de skal forsøge at få tre point ud af så mange kampe som muligt, siger Vikings’ team manager Søren Klausen.