Division I: Herning vandt topdyst, Rungsted og Aarhus bundslagene

Hvidovre og Herning mødtes i eftermiddag til topopgør i landets næstbedste række i en kamp som var central i kampen om førstepladsen i grundspillet og dermed det bedste udgangspunkt frem mod slutspillet. Den kamp trak midtjyderne sig sejrrigt ud af. Slutcifrene 2-1 til Herning.

150 tilskuere – lavere end normalen i Hvidovre – tog imod de to hold i Allan Villadsen Ishockey Arena, og kunne se Nikolaj M. Jensen bringe gæsterne foran efter små otte minutter. I den tætte kamp, det kunne man næsten regne ud på forhånd, fik Hvidovre udlignet ved unge Victor Cubars, og det blev ved 1-1 efter 40 minutter.

Herning scorede det eneste mål i tredje periode ved Kristoffer Søgaard Jensen, assisteret af en anden af de spillere, der har været med inde omkring Metal Liga-holdet, Sebastian Ruders – og Philip Vesterby. Der var spillet knap 47 minutter, og Herning holdt hjem.

Midtjyderne er nu to point foran Hvidovre i tabellen, men Hvidovre har spillet en kamp færre i den tætte topstrid, der også tæller Rødovre og Amager, der for øjeblikket er i kamp i det jyske.

De fire nederste hold – alle uden chance for at komme i slutspillet – mødtes i to indbyrdes kamp. Rungsted fortsatte de gode takter fra fredagens sejr over Aalborg og vandt 5-2 over et andet nordjysk mandskab, Frederikshavn. Efter Kristian Hebsgaards soloshow i fredags blev Rungsteds mål i dag scoret af fem forskellige spillere.

Et hattrick af Mikkel Svensson var ikke nok for Gentofte i en regulær målfest mod IK Aarhus – to hold, der har haft det vanskeligt gennem hele sæsonen. Gæsterne fra den jyske hovedstad vandt 7-6 med tre point af både Mikkel Ottesen Nielsen og Eriks Rusis.